RAM yükseltmesi önerisi

deadasdeadcanbe

Hectopat
Yer
Compton
Daha fazla  
Meslek
Editör
Dostlar selam,

Bilgisayarıma RAM yükseltmesi düşünüyorum. G.Skill Ripjaws V 2x8 GB modeli var şu an anakartta.

Linkini aşağıya ekliyorum.

Yükseltme için aynı RAM'den almam şart mı? Ben bu RAM'in bilgisayara faydalı olduğunu hiç ama hiç hissetmiyorum. Farklı bir marka alsam uyum sağlar mı? İlla 2X almam mı gerekir?

Konuya hakim arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.

Farklı bir RAM alsanız bile ikisi de özellikleri düşük olanda eşitlenir. Aynısından alın bence. Farklı ram çalışmayabilir.

İki farklı yorum gelmiş dostlar. :D

Attığım RAM iyi bir RAM mi peki? Ben mi evham yapıyorum kötü olduğu konusunda acaba?

Özellikleri güzel gibi, çipi nedir bilmiyorum. Marka takıntınız varsa başka model alın fakat dediğim gibi özellikleri sizin RAM'den yğksek olsa bilr sizinkinde eşitlenir. Kapasite artışı dışındında hızlarda ve gecikmede pek değişiklik olmaz. Bütçeniz nedir?

Ben bu RAM'in bilgisayara faydalı olduğunu hiç ama hiç hissetmiyorum.
Ne gibi bir fayda bekliyorsunuz acaba?

Aynı ramden almanız doğru olacaktır. Kaldı ki aynısından bile alsanız sıkıntı yaşamanız olası. (%1)
Elinizdekileri satıp 16 GB 2x8 3600Mhz alabilirsiniz ama düşündüğünüz kadar ferahlık getirmeyecektir. (Oyun için konuşuyorum.) Max. vereceği FPS+10.

Özellikleri güzel gibi, çipi nedir bilmiyorum. Marka takıntınız varsa başka model alın fakat dediğim gibi özellikleri sizin RAM'den yğksek olsa bilr sizinkinde eşitlenir. Kapasite artışı dışındında hızlarda ve gecikmede pek değişiklik olmaz. Bütçeniz nedir?
Üstadım 1000 - 1500 düşünüyorum maksimum.

Ne gibi bir fayda bekliyorsunuz acaba?

Aynı ramden almanız doğru olacaktır. Kaldı ki aynısından bile alsanız sıkıntı yaşamanız olası. (%1)
Elinizdekileri satıp 16 GB 2x8 3600Mhz alabilirsiniz ama düşündüğünüz kadar ferahlık getirmeyecektir. (Oyun için konuşuyorum.) Max. vereceği FPS+10.
Hocam benim en büyük derdim +10 FPS değil. 4K monitör kullanıyorum 60 Hz maks. ekran tazeleme hızım var.

Benim en büyük derdim oyundan atmalar, darboğaz... İşlemci yeniledim, ekran kartı yeniledim ve en son derdimin RAM olduğunu düşünmeye başladım açıkçası.

Üstadım 1000 - 1500 düşünüyorum maksimum.

Hocam benim en büyük derdim +10 FPS değil. 4K monitör kullanıyorum 60 Hz maks. ekran tazeleme hızım var.

Benim en büyük derdim oyundan atmalar, darboğaz... İşlemci yeniledim, ekran kartı yeniledim ve en son derdimin RAM olduğunu düşünmeye başladım açıkçası.
Valla bende 4K oyun oynuyorum. 3080 ve 13600K ile 2x8 16GB 3600MHz Corsair ramler var. Hiç ram ile alakalı bir durum yaşamıyorum. Donanım dengenizi sorguladınız mı? İşlemciniz ekran kartınızı besleyebiliyor mu? Oyunda donmalar vs. neyse ama oyundan atmalar varsa yazılısımlardır %99.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı