RAM yükseltmesi sonrası sistem açılmıyor

Xaxix34

Megapat
Daha fazla  
İyi günler. Bugün bilgisayarcıdan gelip RAM taktırdım. Ondan önce adam sürekli bilgisayarımı kapat aç yaptığı için Windows onarması gibi bir kısım açılmıştı ve tam işlemler yapılırken kapatmıştık. Eve gelip bilgisayarımı açtığımda ekte gördüğünüz Boot hatasını aldım. Ne olur yardım edin saatlerdir uğraşıyorum. Elimde format CD'si yok. Zaten kasanın CD ROM'u açılmıyor. Kullandığım sürüm olan Windows 7'yi güvendiğim bir siteden indirmiştim. Araştırdığımda birçok çözüm buldum fakat hiçbiri işe yaramadı. Anakartım UEFI değil, BIOS menüm var. Rufus'tan Windows 10 kurayım dedim. UEFI yerine diğer seçeneğe giden yolu seçtim. Biçimlendirme hatası aldım. Başka bir programla denedim FAT32 formatında flashıma attım. Bu sefer de yine aynı ekranda buldum kendimi. Donanımsal herhangi bir sorun olduğunu hiç sanmıyorum. Easyre programını denedim. Şu an da ekranda "trying to unpack rootfs image as initramfs..." Yazısı var ve dakikalardır böyle. Lütfen yardımcı olun.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    56,7 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Rica ederim teşekkürlük bir şey yoktu bildiklerimi paylaşmak istedim :) kendim yaşadığım için söylemiştim bazen BIOS oto şemiyor CL değeri yüksek geliyor falan oluyor yani siz daha güvenilir bir bilgisayarcıya gidin bence.

Bu nedir?

Bence Windows'u Burdan indir temiz bir kurulum yapmayı dene umarım mesajımı görürsün.

Konu takip demektir ilgilenmeye çalışacaktım ama sanırım çoktan çözülmüş.

Sıfırladın mı BIOS'u dostum.
Maalesef jumper'ı çıkartamıyoruz. Yanındaki pili de çıkartamadık.
Dediğiniz yerden windows'u indirince ne yapmam gerekiyor? Anakartım UEFI kurulum desteklemiyor yukarıda söylemiştim.
Demin hiçbir program kullanmadan iso'nun içindekileri flashıma attım. BOOT IN LEGACY MODE gibi bir şeyler çıktı ekranda. Bu modda başlatılamazmış flash belleğim. Enter reboot vs. çıktı enterladım yine reboot çekti aynı ekrandayım...

Maalesef Jumper'ı çıkartamıyoruz. Yanındaki pili de çıkartamadık.
Dediğiniz yerden Windows'u indirince ne yapmam gerekiyor? Anakartım UEFI kurulum desteklemiyor yukarıda söylemiştim.
Demin hiçbir program kullanmadan ISO'nun içindekileri flashıma attım. Boot'ın legacy mode gibi bir şeyler çıktı ekranda. Bu modda başlatılamazmış flash belleğim. Enter reboot vs. çıktı enterladım yine reboot çekti aynı ekrandayım...

Dostum UEFİ BIOS yok anladım onu bu onla alakalı değil ufei e de CMOS'a da kuruluyor eski sitemlerde CMOS var seninkide o dur jumper nasıl çıkmıyor? Çıkartamıyorsan BIOS'a girip exit deyip orada yazar eski ayarlara dön ya da ayarları sıfırla ya da F4-F3'de load optimized default Yazar ona onayla sen önce bir yeni kurulum yap.

Default ayarlarına getirdim evet. Yeni bir kurulumu nasıl yapmam gerektiğini anlatabilir misiniz? Hangi programla neyi nasıl yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum.
Rufus ile MBR seçeneğini seçtiğimde biçimlendirme hatası alıyorum.

Default ayarlarına getirdim evet. Yeni bir kurulumu nasıl yapmam gerektiğini anlatabilir misiniz? Hangi programla neyi nasıl yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum.
Rufus ile MBR seçeneğini seçtiğimde biçimlendirme hatası alıyorum.

Bu videoyu takip et çok basit bir şey

Bu videoyu takip et çok basit bir şey
Attığınız videoyu deniyorum, şu an indiriyor. İşlemi yaptığımda sonucunu buraya yazarım. Umarım düzeltebilirim. Gerçekten akşamdan beri uğraşıyorum iyice moralim bozuldu.
Turuncu ekranda kaldı :D İlk defa böyle bir şey yaşıyorum ben. Önce siyah ekranda beyaz çizgi çıktı gitti çıktı gitti hani yazı yazarsınız da nerede olduğunuzu gösterir ya, ondan çıktı. Bir süre sonra da çizgili turuncumsu bir ekran çıktı karşıma. CD Rom'u açmayı başardım. Yarın arkadaşımdan Windows 8.1 CD'si alacağım. Bir fikriniz var mıdır?
Son durum: Arkadaşımdan aldığım Windows 8.1 CD'si ile başarılı bir şekilde temiz kurulum yaptım. Yardımcı olan herkese teşekkürler. İyi forumlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı