Sentinel31
Femtopat
Daha fazla
İyi günler. Bugün bilgisayara içindeki 4 GB DDR3 RAM'e ek olarak 8 GB DDR3 RAM taktırdık, ilk başlarda sorun yoktu ancak bilgisayar bir yerden sonra kasmaya başladı ve hazırda beklet moduna geçti, ancak ekran kapanmasına rağmen güç kesilmedi ben de güç tuşuna basılı tutarak kapattım, ardından bilgisayari açmaya çalışınca eskisinden daha uzun süren bir boot ekranından sonra oturum açma kısmında ekran gitti (siyah ekran olmadı doğrudan ekran kapandı) ve yine güç kesilmedi güç tuşuna basılı tutup kapattım, 1-2 kere daha denedikten sonra bu sefer kendiliğinden gücü kesti tekrar açmaya çalıştığımda anormal derecede yavaş çalışıyordu BIOS ekranı ve ilk açarken anakart logosunun gözüktüğu kısım katman katman yukleniyordu, Windows boot ekranı bittikten sonra oturum açma kısmına gelmeden mavi ekran verdi ama kalitesi inanılmaz düşüktü ve çok yavaş yüklenmişti (yine katman katman şeklinde) sonra bilgisayarın BIOS ayarlarını sıfırladım ancak bir şey değişmedi şarjdan çektim, bütün USB'leri çıkartıp biraz bekledim daha sonra düzelir gibi oldu yine Windows ilk açılışta kasiyordu ama o kasmada gitmişti, fakat birkaç dakika sonra yine kasmaya başladi ve hazidda beklet moduna girdi ve eskisi gibi katman katman ve korkunç derecede yavaş yüklenmeye başladı. Bu sorunlar olmadan önce VirtualBox'ta Windows Vista business 32 Bit sanal işletim sistemine 128MB VRAM vermiştim acaba ondan dolayı mı bir sıkıntı oldu? (bu arada 2. kez yaşandığında VirtualBox'ı silmeye çalışıyordum.
Sistem özellikleri:
Ekran kartı: Intel HD Graphics 4000.
İşlemci: i5 3230M.
RAM: 8+4 GB DDR3.
120 GB SSD.
İşletim sistemi: Windows 11 Home.
Sistem özellikleri:
120 GB SSD.
Teşekkürler çözüme gerek kalmadı. Ram takmadan önce bilgisayarımın fanlarında bir takım sorunlar vardı, kirlenmişti ve hızlı çalışırken dırrrrr şeklinde bir ses çıkarıyordu, ancak rami takan kişi fanları da düzeltmiş fakat sanırım tam oturtamamış bugün bilgisayarı açarken fanlardan tık tık sesler geldi ve o andan itibaren sorun ortadan kalktı.İyi günler. Bugün bilgisayara içindeki 4 GB DDR3 RAM'e ek olarak 8 GB DDR3 RAM taktırdık, ilk başlarda sorun yoktu ancak bilgisayar bir yerden sonra kasmaya başladı ve hazırda beklet moduna geçti, ancak ekran kapanmasına rağmen güç kesilmedi ben de güç tuşuna basılı tutarak kapattım, ardından bilgisayari açmaya çalışınca eskisinden daha uzun süren bir boot ekranından sonra oturum açma kısmında ekran gitti (siyah ekran olmadı doğrudan ekran kapandı) ve yine güç kesilmedi güç tuşuna basılı tutup kapattım, 1-2 kere daha denedikten sonra bu sefer kendiliğinden gücü kesti tekrar açmaya çalıştığımda anormal derecede yavaş çalışıyordu BIOS ekranı ve ilk açarken anakart logosunun gözüktüğu kısım katman katman yukleniyordu, Windows boot ekranı bittikten sonra oturum açma kısmına gelmeden mavi ekran verdi ama kalitesi inanılmaz düşüktü ve çok yavaş yüklenmişti (yine katman katman şeklinde) sonra bilgisayarın BIOS ayarlarını sıfırladım ancak bir şey değişmedi şarjdan çektim, bütün USB'leri çıkartıp biraz bekledim daha sonra düzelir gibi oldu yine Windows ilk açılışta kasiyordu ama o kasmada gitmişti, fakat birkaç dakika sonra yine kasmaya başladi ve hazidda beklet moduna girdi ve eskisi gibi katman katman ve korkunç derecede yavaş yüklenmeye başladı. Bu sorunlar olmadan önce VirtualBox'ta Windows Vista business 32 Bit sanal işletim sistemine 128MB VRAM vermiştim acaba ondan dolayı mı bir sıkıntı oldu? (bu arada 2. kez yaşandığında VirtualBox'ı silmeye çalışıyordum.
Sistem özellikleri:
120 GB SSD.
Son düzenleme: