RAM Yükselttikten Sonra FPS Artmadı

ZSpigen

Centipat
Arkadaşlar selam. 8 GB 3200 MHz G.Skill RAM vardı bugün aynı RAM'de alıp 16 GB RAM yaptım. Hızı baktım 3200 MHz gösteriyor ama oyunlarda FPS aynı hiç artmadı. Hatta test yaptım Tomb Raider 2013 8 GB hali 16 GB'tan 5 FPS fazla verdi. Yardımcı olur musunuz, niye böyle? Videolara baktım herkesin artmış çift kanala geçince.

Sistem:
GTX 1660 Super
Ryzen 5 3500X
B450M S2H anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslinda sana ne soyleyecegim, bu RAM'in cok bir faydasi yok hatta hic yok. Eger bilgisayarin 64 Bit ve de Windows 7-8-10 kullaniyorsan 2 GB RAM'dan ya da 4 GB RAM'dan 8 GB'ye yukseltmenin faydasini anca gorursun. Cunku zaten 8 GB RAM oyle oyunlarda ve senin isletim sisteminde yeten bir depolama boyutu. O yuzden pek bir etki goremezsin ama 2 GB'den ve de 4 GB'den 8 GB'ye yukseltmede cok efsane bir etki gorursun. Benim 2 GB Win 8 64 Bit'im vardi 8 GB yaptim cok efsane bir artis oldu. Hic kasmiyor artik oyunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam. 8 GB 3200 MHz G.Skill RAM vardı bugün aynı RAM'de alıp 16 GB RAM yaptım. Hızı baktım 3200 MHz gösteriyor ama oyunlarda FPS aynı hiç artmadı. Hatta test yaptım Tomb Raider 2013 8 GB hali 16 GB'tan 5 FPS fazla verdi. Yardımcı olur musunuz, niye böyle? Videolara baktım herkesin artmış çift kanala geçince.

Sistem:
GTX 1660 Super
Ryzen 5 3500X
B450M S2H anakart.
Çok ram kullananan oyunlarda fps artışı olur.

Sistem:
GTX 1660 Super.
Ryzen 5 3500X.
B450M S2H anakart.

Eğer tek bir oyun oynuyorsan RAM'in FPS artışına faydası olmaz ama 3-4-5 oyun oynuyorsan RAM'in önemlidir bilgisayarda FPS artışı görmek istiyorsan işlemci ve ekran kartına özen göstermelisin.

Herkes aynı şeyi demiş gerçi ama RAM yükü fazla olan oyunlarda ancak fark görebilirsin ama yinede devasa bir fark bekleme anlık takılmalarına faydası olur 3-5 FPS daha fazla alırsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı