RAM yuva arızası

McMillan

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, 2021 ortasında yeni bir SSD aldım ve kurulum sonrasında PC'nin başlaması normalden çok daha uzun sürmeye başladı, başlatma yaklaşık 2-5 dk veya daha fazla sürüyordu ayrıca performansta inanılmaz bir düşüş vardı, daha öncesinde 50-60 FPS'de RDR2 gibi oyunları açan bilgisayar bir anda 20 yıllık oyunlarda teklemeye başladı ve bazen MEMORY_MANAGEMENT mavi ekranı veriyordu

RAM'leri geçtiğimiz ay garantiye gönderdim ve iksinin de yenisi geldi, kutudan çıkarıp anakarttaki 4 RAM slotundan öncelikli olan A2 ve B2 yuvalarına taktığımda açılması yine 2-5dk sürüyordu ancak oyunlarda vs performans problemi kalmadı

Windows'un dosyalarında ya da SSD'de bir problem olduğunu düşünmüştüm ancak sonra sırasıyla RAM'leri çıkardım ve farklı yuvalarda denedim, sonuç:

Öncelikle A2-B2 slotunda bulunan RAM'lerden B2 slotunda olanı çıkardım ve bilgisayar tek 8 GB RAM ile sorunsuz açılmaya başladı

Ardından A2 slotundaki RAM'i çıkarıp B2 slotuna taktım (böylelikle her iki RAM de B2 slotunda denenmiş oldu) ancak PC resmen açılmayı unuttu, Windows yükleme ekranında donup kalıyor

O yüzden iki RAM'i de A1-B1 slotlarında denedim ancak ekran gelmedi.

Ben de RAM'lerden birini A2 diğerini B1 slotuna takıp denedim ve sorun çözüldü, başlama süresi 20-30 saniye gibi makul bir sürede ve bilgisayarım kısmından kontrol ettiğimde toplam 16 GB olarak görünüyorlar

Şimdi sorum şu, bu problem anakartın B2 RAM slotundan mı yoksa başka bir şeyden mi kaynaklanıyor? Slotta görünürde kırık çıkık veya kir yok ayrıca merak eden olursa anakartım ASUS B450 Pro

Bununla beraber RAM'leri bu şekilde kullanmanın RAM'lere bir zararı var mıdır? Performansta ciddi bir kayıp yaşar mıyım? Bir arıza yaşatır mı? Şimdiden teşekkürler

Çift kanal devreye girmeyebilir o şekilde kullanırsanız. Anakartın garantisi varsa göndermenizi tavsiye ederim.

ASUS marka olduğu için ASUS yetkili servisine göndermem gerek değil mi?

Çift kanal devreye girmeyebilir o şekilde kullanırsanız. Anakartın garantisi varsa göndermenizi tavsiye ederim.

Bir de çift kanal olayı nedir? Ne tür bir yarar sağlar tam anlamış değilim, büyük bir eksik görür müyüm?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hocam. ASUS'a gönderebilirsiniz. Çift kanal ile bant genişliği daha fazla olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı