Arkadaşlar durumu kısaca izah edeyim. Geçenlerde kasa fanları yavaş çalıştığı için BIOS'tan RPM değerlerini arttırmıştım. 3 pinli fanların hızlarını 12V yapıp tam güce almıştım. Bu ayarları değiştirdikten sonra oyunlardan atma sorunu yaşamaya başladım. Sonrasında farklı sıkıntılar da oluştu. Mavi ekran almaya başladım. Oyunda çözünürlük değiştirince çökme durumu oluyordu. Sonrasında BIOS'a girip OC Explore mod ayarını uzman seçeneğinden normal seçeneğine aldım. XMP ayarını da disable yapıp kaydedip çıktım, sistem kapandı ve sonrasında tekrar görüntü alamadım.
Anakarta baktığımda sarı ışık yanıyordu. Sonrasında bilgisayarcıya götürdüm ve RAM slotları arızalı dedi. Arızalı slottaki 2 RAM'i diğer 2 sağlam yuvaya takıp öyle çalıştırdı ve teslim aldım kasayı. 5200MHz RAM'leri şu an mecburen 4000 MHz kullanıyorum. Çünkü bozulan yuvalardan bir tanesi OC 5200 destekliymiş. Bu benim için önemli değil 4000 MHz'de kullanırım fakat sorum şu, ben bu şekilde kullanırsam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım sizce ve size göre neden olmuş olabilir bu durum?
Anakart: MSI B660 Tomahawk DDR5.
RAM: Kingston DDR5 32 GB(2x16 GB) 5200MHz Fury Beast.
Anakarta baktığımda sarı ışık yanıyordu. Sonrasında bilgisayarcıya götürdüm ve RAM slotları arızalı dedi. Arızalı slottaki 2 RAM'i diğer 2 sağlam yuvaya takıp öyle çalıştırdı ve teslim aldım kasayı. 5200MHz RAM'leri şu an mecburen 4000 MHz kullanıyorum. Çünkü bozulan yuvalardan bir tanesi OC 5200 destekliymiş. Bu benim için önemli değil 4000 MHz'de kullanırım fakat sorum şu, ben bu şekilde kullanırsam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım sizce ve size göre neden olmuş olabilir bu durum?
Anakart: MSI B660 Tomahawk DDR5.
RAM: Kingston DDR5 32 GB(2x16 GB) 5200MHz Fury Beast.
Son düzenleyen: Moderatör: