Vil
Hectopat
Daha fazla
RAM yükseltmek istiyorum. Şu an laptopta 2x4GB RAM var(1'i anakarta gömülü şekilde). Ben SO-DIMM olan 4 GB RAM'in yerine 8 GB RAM takıp 12ye yükseltmek istiyorum ancak hangi özellikte RAM bakacağımdan emin değilim çünkü RAM'lerin biri ramaxel marka(anakarta gömülü olan) diğeri ise Samsung ve CPU-Z programında Samsung RAM'in özellikleri gözükmüyor, slot#2'ye tıkladığımda boş bir alan var.
Ramaxel in özellikleri:
Samsung'un özellikleri için model numarasını internette arattığımda ramaxel ile CL değerleri hariç birebir aynılar (Samsung'un CL19 ramaxelin CL17).
Gömülü olan Ramaxel olduğu için ona göre RAM almak istedim ancak internette CL17 RAM bulamadım. Onun yerine şu an kullandığım 4 GB'lık Samsung RAM'in 8 GB versiyonunu internette buldum alsam taktıktan sonra CL farkı yüzünden sorun yaşar mıyım sizce?
Ramaxel in özellikleri:
Samsung'un özellikleri için model numarasını internette arattığımda ramaxel ile CL değerleri hariç birebir aynılar (Samsung'un CL19 ramaxelin CL17).
Gömülü olan Ramaxel olduğu için ona göre RAM almak istedim ancak internette CL17 RAM bulamadım. Onun yerine şu an kullandığım 4 GB'lık Samsung RAM'in 8 GB versiyonunu internette buldum alsam taktıktan sonra CL farkı yüzünden sorun yaşar mıyım sizce?
Son düzenleyen: Moderatör: