Sağlam bir dövmek lazım bunları, haraç keser gibi dikiliyorlar kapıya utanmadan iki üç defa da zile basıyorlar akşam vakti.
Valla ben gelenekten görenekten soğudum sayelerinde. Millette para yok patlayacak yer arıyor. Bir de bu sadaka kültürü tüm ülkeyi sardı, kurunun yanında yaş da yandı.Aslında ramazan davulculuğu bir helenektir ramazan sonunda sembolik olarak insanları rahatsız etmeden bahşiş toplarlar ama insanımız her şeyi suistimal ettiği gibi bunuda suistimal ediyor.
Hoca şey yapsa cemaat x2 şey yaparmış.@BlackShadow hocam kaldı ki para verme zorunluluğu da yok. Bizim bir tanıdığın evinde misafirlikteydim bir ara, bizim semtte oturmuyor. Farklı bir mahallede oturuyor, tanıdığım biz para verdik oysaki tekrar mı verilmesi gerekiyor falan dedi. Verseniz ölür müsünüz diye cevap verdi adam![]()
İhtiyacı olana sadaka verirsin falan neyse de zorla bahşiş almak için insanlar taciz ediliyor, bu iş böyle olmaz.Aslında ramazan davulculuğu bir gelenektir. Ramazan sonunda sembolik olarak insanları rahatsız etmeden bahşiş toplarlar. Ama insanımız her şeyi suistimal ettiği gibi bunu da suistimal ediyor.
Teknoloji çıktı artık davulculara ihtiyaç yok. Her gelenek devam etseydi şu an ne halde olurduk kim bilir. Deveyle bir yerlere gitmediğimize göre davulcu yerine de oruç tutan kişiler alarm kurabilir. Böylece oruç tutmayanlar da rahatsız olmaz. Zırt pırt gelip haraç keser gibi de para isteyemezler. Bitmesi gereken bir durum bu.Aslında ramazan davulculuğu bir gelenektir. Ramazan sonunda sembolik olarak insanları rahatsız etmeden bahşiş toplarlar. Ama insanımız her şeyi suistimal ettiği gibi bunu da suistimal ediyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.