Ramazan Davulcusunu Şikayet Etmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
6
Yer
İstanbul
Bildiğim kadarıyla belirli bir saatten sonra gürültü yapmak yasak. Bunun gece 2'den önce olduğu aşikar. Buna rağmen bu davulculara neden izin veriliyor? Ya da neden ceza verilmiyor? Polise şikayet etsem sonuç alabilir miyim? Günümüzde insanları uyandırmak, rahatsız etmekten başka bir işe yaradığı yok. Peygamber zamanında olduğunu sanmıyorum zaten. İsteyen telefonuna alarmını kurar. İmsağa 2 saat varken milleti uyandırmanın anlamı ne? Bir de bayram sonuna doğru 5-6 kere para toplanması var. Çalan kişiyi görüyorum. Tanımadığım biri. Ama gel gör ki ay sonu gelenler ilkokuldan tanıdığım "serseri" diyebileceğim kişiler. Bir yerden davul bulup son gün siftah yapıyorlar. Osmanlı adeti diyecekseniz Osmanlı'nın tüm adetleri duruyor mu günümüzde? Böyle gereksiz, saçma bir şey niye duruyor peki?

Çözüm
Cidden yazık. Bazı şeyler kaybolduktan sonra kıymeti anlaşılır. Memleket olarak 3 ya da 5 tane geleneksel adetimiz var zaten, 2 gram uyku yüzünden ona da düşman olmuşuz.
Bu tarz gelenekleri köyünüzde bırakmalısınız. Şehir yaşamına uygun değil. Düğün, düğün konvoyu, kapıdan gelin alma ve davul terörü gibi geleneklerinizi gidin köyünüzde ya da kimseyi rahatsız edemeyeceğiniz alanlarda yapın. Ben empati yoksunu insanların rahatsız edici geleneklerine maruz kalmak zorunda değilim.
Özet olarak; Köyünüze gidin.
Bu sizin düşünceniz tabi. Bir dine mensup insanların hepsi kadınlara ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorsa ben artık sorunu insanlarda aramam
Bu konuya katılmıyorum. Ben Müslüman'im ve kadınları ikinci sınıf yapmıyorum. Şöyle düşünün, siz Müslüman olsaniz kadınlara bakış açınız mi değişir?

Bu sizin düşünceniz tabi. Bir dine mensup insanların hepsi kadınlara ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorsa ben artık sorunu insanlarda aramam
Erkeklerin gözlerinde tesettür olduğunu söyleyen, şehvet duygusunu evlendiğin kadınla helal yoldan bastırmayı; yoldan geçen kadınlara başkasının namusuna bakmamayı kesinlikle emreden, namuslu kadınlara iftira atmayı dünyada en büyük günahlardan sayan bir din hakkında neden böyle düşündünüz merak ettim.

Haklısınız bu adamların sahur dan 1 saat önce çıkması lazım ama adamlar saat gece 12'de direk dışarıda oluyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Tesettür erkeğin gözünde ama kadının başında. Bu nasıl bir çelişkidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Müslümanım ve ramazan davulcuları günümüz çağında gereksiz olduğunu düşünüyorum ve karşıyım. Dinimi hiçbir zaman yaşantıma yansıtmadım. Kültür dediğimiz kavram kolay kolay eksiltilecek bir şey değildir, bu iş bu yüzden zorla da olsa devam ediyor. Bu kadar aciz ve eğitim dışı bir yazıyı kınıyorum. Sitenin yöneticisi bu şekildeyse artık bizim burada durmamız yanlış herkese bol şans. Sığ ve gerici düşüncelerin olduğu bu siteden çıkış yapıyorum bir daha girmeyi düşünmüyorum. Ramazan davulcusu konusunda kadınlara 2. sınıf muamele yapan bir din konusuna geçildiği yerdeki herkes aciz insandır. Trajikomik. İslam arabın dini değildir, Müslümanların dinidir. Bunu kavrayamayan zihinle hiçbir şekilde bilgi tartışması yapılamaz. Ağaca bakıp ormanı yakmaya kalksak şuan Türkiye'de insandan tut, cansız nesnelere kadar katliam ve dışlama yapıyor olurduk.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…