Ramazan Davulcusunu Şikayet Etmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
6
Yer
İstanbul
Bildiğim kadarıyla belirli bir saatten sonra gürültü yapmak yasak. Bunun gece 2'den önce olduğu aşikar. Buna rağmen bu davulculara neden izin veriliyor? Ya da neden ceza verilmiyor? Polise şikayet etsem sonuç alabilir miyim? Günümüzde insanları uyandırmak, rahatsız etmekten başka bir işe yaradığı yok. Peygamber zamanında olduğunu sanmıyorum zaten. İsteyen telefonuna alarmını kurar. İmsağa 2 saat varken milleti uyandırmanın anlamı ne? Bir de bayram sonuna doğru 5-6 kere para toplanması var. Çalan kişiyi görüyorum. Tanımadığım biri. Ama gel gör ki ay sonu gelenler ilkokuldan tanıdığım "serseri" diyebileceğim kişiler. Bir yerden davul bulup son gün siftah yapıyorlar. Osmanlı adeti diyecekseniz Osmanlı'nın tüm adetleri duruyor mu günümüzde? Böyle gereksiz, saçma bir şey niye duruyor peki?

Çözüm
Cidden yazık. Bazı şeyler kaybolduktan sonra kıymeti anlaşılır. Memleket olarak 3 ya da 5 tane geleneksel adetimiz var zaten, 2 gram uyku yüzünden ona da düşman olmuşuz.
Bu tarz gelenekleri köyünüzde bırakmalısınız. Şehir yaşamına uygun değil. Düğün, düğün konvoyu, kapıdan gelin alma ve davul terörü gibi geleneklerinizi gidin köyünüzde ya da kimseyi rahatsız edemeyeceğiniz alanlarda yapın. Ben empati yoksunu insanların rahatsız edici geleneklerine maruz kalmak zorunda değilim.
Özet olarak; Köyünüze gidin.
Tesettür erkeğin gözünde ama kadının başında. Bu nasıl bir çelişkidir.
Öncelikle müslüman olarak Allah'ın her emrinde bir hikmet olduğunu düşünerek tüm sözlerimi sarfettim sizlere. Herkesin kendi düşüncesidir inanmak zorunda değildir tabi ki ama bu konuda ki fikrim şahsen kadının tesettürünü zarif ve güzel gözüken, erkeğin gözünde şehvet duygusunu arttıracak bölgelerinin kapatılması olarak algılıyorum. Mesela yoldan geçen tesettürlü bir kadın ile tesettürsüz bir kadın arasında ki fark şu: Tesettürsüz kadın saçlarını ahenk ile dalgalandıra dalgalandıra gezerken erkeklerin nazarını üstüne celbediyor, hem huzur anlamında eksiklik hissederken hem de erkeklerin pis gözlerini üstüne çekiyor sonuçta herkes güzel bir kadına bakar. İslam bize bu konu da ne diyor, eğer tesettürsüz bir kadın görürseniz bakmayınız, zaten tesettürlü bir kadına bakıp kötü şeyler düşünene Allah hidayet versin yoldan çokça sapmıştır. İleride kendi eşime ne bakılmasını isterim, ne de başkasının eşine "Hatuna bak be" diyerek utanmazca laflar ederim. Edene de karşı dururum. Bence bunu emrederek evlilik hayatının da huzurlu olmasını istemiştir Allah-u Teala.

Benim kültürüm de gece yarısı gitar çalmak. O zaman her gece insanları rahatsız edecek şekilde gitar çalayım. Ayrıca sitenin yöneticisi diye görüş bildiremez mi? Sırf burayı insanların görüşleri için mi kullanıyorsunuz? Anlam veremedim açıkçası.

Kadının tesettürünü zarif ve güzel gözüken...

Kadına sordunuz mu? Benim ablam zorla tesettüre sokulmuştu. Zarif ve güzel bulmadığı için çıkardı. Kendi kafanızdaki düşünceleri kadınlara dayatmanız buradaki sorun gibi.
Tesettürsüz kadın saçlarını ahenk ile dalgalandıra dalgalandıra gezerken erkeklerin nazarını üstüne celbediyor.
Gözündeki tesettüre ne oldu kardeşim?
Erkeklerin pis gözlerini üstüne çekiyor.

Kendi adına konuşursan sevinirim. Ben başı açık kadınlara pis gözle bakmıyorum.
Bence bunu emrederek evlilik hayatının da huzurlu olmasını istemiştir Allah-u Teala.

Bu kadar düşünceli ise tanrı, kadını saçsız ve çekici olmayacak şekilde yaratsa idi. Bu bana daha çok ataerkil bir erkeğin lafları gibi geliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…