RAM'de CL farkı

Dark1914

Decapat
1574622823469.png

Arkadaşlar şu an sahip olduğum RAM bu, sanırım kendisi 14CL benim almak istediğim ise bu ram burada da 16CL her şeyiyle aynı fakat bir tek CL'leri uyuşmuyor sanırsam bu problem olur mu?

RAM değerleri aynı olursa daha iyi olur. Mümkünse birebir aynı RAM veya aynı özelliklerde RAM alın. CL değerleri de farklı olursa çalışabilir ama bu konuda net bir şey diyemeyiz. Şu rehbere göz atın;

RAM değerleri aynı olursa daha iyi olur. Mümkünse birebir aynı RAM veya aynı özelliklerde RAM alın. CL değerleri de farklı olursa çalışabilir ama bu konuda net bir şey diyemeyiz. Şu rehbere göz atın;

Benim RAM'imin 14CL olduğundan eminiz değil mi? çünkü 15 ve 16 gibi değerleride gösteriyor solda kafam karıştı.

Corsair Vengeance LPX, aynı koddan bir RAM buldum 470 TL. Ama aynı RAM'in 16CL hali 200 TL sanırım paraya kıyacağım :(
Eki Görüntüle 464527

Amazon'dan biraz daha ucuza aldım diğerine göre sorun halledildi büyük ihtimal.

Ürününüz attığınız ürünün aynısı ise CL14 evet. Aynı RAM'i arkadaşım CL14 ve CL16 olarak kullanıyor, onda bir sıkıntı çıkmadı.

Eki Görüntüle 464468

15'miş ama seri kodunda 14 yazıyordu anlamadım.
Hocam sizin RAM'iniz doğru hızında (2400 MHz) çalışmıyor. BIOS'tan XMP açmanız veya XMP verilerini elinizle girmeniz lazım.
DRAM frequency 1063 diyor, yani DDR4 hızı 2133'e yakın çalışıyor şu an JEDEC ayarında. XMP profilini aktifleştirirseniz DDR4 2400 MHz ve CL14 olarak çalışır.

Ayrıca iki RAM çubuğunu da CL16 olarak çalıştırabilirsiniz eğer CL16 bi çubuk satın alırsanız. CL14 ile CL16 arasında çok fark yok, ama eğer 400TL üzeri para harcayacaksanız gidip 3000MHz ve üstü iki çubuk alın, performansı çok daha yukarıda olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı