RAM'de CL vs MHz önemi

Sizce hangisi daha önemli?

• Oy verenlerin toplamı
    70
Aynı şey değil. Nano saniye cinsinden gecikme değerinden bahsediyorum. Tepki süresi.
Aynı linki burada da atmak zorundayım. Okuyun anlatıyor.

Aynı linki burada da atmak zorundayım. Okuyun anlatıyor.
Bu gecikmeden bahsediyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    42,1 KB · Görüntüleme: 89
Allah aşkına soğutucu+RGB işaretleyen arkadaş bana ulaşabilir misin? 😅
O şıkkı troll'üne koymuştum. İşaretleyen varmış. :D

Bence Mhz oyunlarda daha işe yarıyor. Diğer işlerde sonuç ne kadar değişir bilemiyorum.

200MHz = 1Cl diyebiliriz. Her ikisi de önemli:)

Araştırmalarıma göre belleklerde MHz değeri oyunlardan ziyade iş ve render uygulamalarında daha önem arz ediyor. Örneğin, 3000 MHz değerindeki belleklerde oyun oynamaya fazlasıyla yeterli ama daha yüksek MHz değerlerinde iş ve render uygulamalarında daha performanslı olacaktır.
Gecikme değeri ile CL değeri aynı şey bu arada. Evet önemli olan gecikme değeri zaten.
Normalde önemli olan gecikme değeri. Bu gecikme değerinde de hem frekans hem de CL değerleri etkili.

Ryzen sistemlerde frekans daha önemli çünkü infinity fabric frekansı doğrudan bellek frekansına bağlı.
Bunu tek bir veriye göre cevaplandıramayız ki. Eğer belleğin MHz değeri çok yüksekse daha yüksek CL sürelerini tolere edebilir hatta geçebilir. MHz hızı düşükse CL süresinin daha az olması da performansını rakip başka modüllere göre kurtaramayabilir.

RGB zaten görsellikten başka bir şey getirmiyor, soğutuculu modüller olması faydalı olur.

En iyisi bütçeye göre dengeli bir bellek modülü bakmak.

Bellek modüllerinin MHz ve CL değerlerine göre işlem yapma sürelerini hesaplatabileceğin siteler var. Memory MHz - CL calculator yazarsan sonuçlar çıkar.
Hoca bi sorum olacak bu durumda.
3200Mhz CL20 2x16 mı daha mantıklı yoksa 2666Mhz CL 16 2x16 mı?
Not:Sodimm olarak.
Laptopum Amd Ryzen 5 4600H işlemcili.
@Yener K.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı