Allah aşkına soğutucu+RGB işaretleyen arkadaş bana ulaşabilir misin? 

Aynı şey değil. Nano saniye cinsinden gecikme değerinden bahsediyorum. Tepki süresi.
Bu gecikmeden bahsediyorum.Aynı linki burada da atmak zorundayım. Okuyun anlatıyor.RAM Belleklerdeki CL nedir? Ne işe yarar?
CL'nin açılımı "Column Address Strobe Latency"dir. "Cas Latency" de diyebileceğimiz bu değer, bir bellek denetleyicisinin bir bellek modülüne, belirli bir bellek sütununa erişmesini söylediği an ile verilen dizi konumundan gelen verilerin modülün çıkış pinlerinde mevcut olduğu an arasındaki...www.technopat.net
Ben ondan bahsetmiyordum.Bu gecikmeden bahsediyorum.
O şıkkı troll'üne koymuştum. İşaretleyen varmış.Allah aşkına soğutucu+RGB işaretleyen arkadaş bana ulaşabilir misin?![]()
200MHz = 1Cl diyebiliriz. Her ikisi de önemli![]()
Araştırmalarıma göre belleklerde MHz değeri oyunlardan ziyade iş ve render uygulamalarında daha önem arz ediyor. Örneğin, 3000 MHz değerindeki belleklerde oyun oynamaya fazlasıyla yeterli ama daha yüksek MHz değerlerinde iş ve render uygulamalarında daha performanslı olacaktır.
Gecikme değeri ile CL değeri aynı şey bu arada. Evet önemli olan gecikme değeri zaten.
Normalde önemli olan gecikme değeri. Bu gecikme değerinde de hem frekans hem de CL değerleri etkili.
Ryzen sistemlerde frekans daha önemli çünkü infinity fabric frekansı doğrudan bellek frekansına bağlı.
Hoca bi sorum olacak bu durumda.Bunu tek bir veriye göre cevaplandıramayız ki. Eğer belleğin MHz değeri çok yüksekse daha yüksek CL sürelerini tolere edebilir hatta geçebilir. MHz hızı düşükse CL süresinin daha az olması da performansını rakip başka modüllere göre kurtaramayabilir.
RGB zaten görsellikten başka bir şey getirmiyor, soğutuculu modüller olması faydalı olur.
En iyisi bütçeye göre dengeli bir bellek modülü bakmak.
Bellek modüllerinin MHz ve CL değerlerine göre işlem yapma sürelerini hesaplatabileceğin siteler var. Memory MHz - CL calculator yazarsan sonuçlar çıkar.
Bu daha mantıklı.3200Mhz CL20 2x16
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.