RAM'de MHz mi önemli CL mi?

TheMudur

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Msi Z270 Tomahawk modeli anakartım mevcut ve bu anakart 3800Mhz (O.C) versiyon, düne kadar düşündüğüm RAM, GSKILL'in 8GB CL 16 3200 Mhz'lik bir modeliydi ancak bugün 95 lira daha pahalı olan Kingston'un 8 GB CL 19 3466Mhz'lik modelini gördüm ve RAM'ın yüksek frekansta çalışması gerektiğini biliyorum, ancak CL değeri'de önemli, sizlere sorum; fazladan frekans için daha yüksek bir CL değeri tercih etmem gerekiyor mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

GSKILL: GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar
Kingston: Kingston 8GB HyperX FURY Black DDR4 3466MHz CL19 PC Ram - Vatan Bilgisayar

Son düzenleyen: Moderatör:
Msi Z270 Tomahawk modeli anakartım mevcut ve bu anakart 3800Mhz (O.C) versiyon, düne kadar düşündüğüm RAM, GSKILL'in 8GB CL 16 3200 Mhz'lik bir modeliydi ancak bugün 95 lira daha pahalı olan Kingston'un 8 GB CL 19 3466Mhz'lik modelini gördüm ve RAM'ın yüksek frekansta çalışması gerektiğini biliyorum, ancak CL değeri'de önemli, sizlere sorum; fazladan frekans için daha yüksek bir CL değeri tercih etmem gerekiyor mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

GSKILL: GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar
Kingston: Kingston 8GB HyperX FURY Black DDR4 3466MHz CL19 PC Ram - Vatan Bilgisayar
Her ikisi de önemli faktörler. MHZ yüksek CL düşük olmalı.

GSKILL Ripjaws V bellekleri ekstra voltaj gerektirmeden, CL18-20-20-42 3466MHZ değerlerinde Cinebench testini geçti ancak stabilite olmadı. 3466MHZ için CL 19 biraz yüksek gibi. 3200MHZ değerinde, CL17 bir bellekle benzer bir performans verecektir. Ryzen sistem dahi kullanılsa, bellek gecikme süreleri daha önemli. Ryzen sistemler için önemli olan 3000MHZ ve üzeri olan belleklerin seçilmesidir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı