RAM GSKILL Flare X5 32GB(2X16GB) DUAL DDR5-6000Mhz CL36 1.35V AMD EXPO
SSD veya HDD modeli: Crucial P3 1 TB 3500/3000 MBs NVMe M.2
Ekran kartı: Inno3D RTX3060Ti Twin x2 OC 8GB 256Bit GDDR6 (LHR)
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X 4.70GHz 6 Çekirdek 38MB Önbelle
Anakart: MSI PRO B650M-A WIFI DDR5 AM5 (mATX)
Hocam merhaba 2 gün önce ekranımda.
Bu tarzda şeritler çıkmıştı ekran kartını ve RAM'ları tak çıkar yapınca düzelmişti. Sonrasında Rust oynarken oyuna girdikten 10 dakika sonra bir anda Client kapandı böyle bir sorun yaşadım oyunun loglarında "D3D11: Failed to create staging 2D texture" diye hata aldım.
Bugün de LoL'deyken ekranım bir anda aşağıdaki gibi oldu ve bilgisayarım kendini yeniden başlattı.
Sonrasında FurMark'tan ekran kartı stress testi yaptım 1080p(monitör çözünürlüğümde) ekran kartımı %100'de yaklaşık 10 dk çalıştırdım çıkan skor-AVG FPS ve sıcaklık değerleri normaldi.
Sonrasında Windows bellek tanımlamadan RAM'lerime test yaptım(16x2) ve aşağıdaki sonuçla karşılaştım:
Sorunumu daha detaylandırmak için neler yapabilirim? Donanımsal olarak aşırı tak çıkar ellemek istemiyorum çok bilgili değilim. Ürünlerim garanti kapsamında. LoL'den attığım SS'te sorun ekran kartı gibi gelmişti fakat hata RAM'da çıktı. Hem ekran kartı hem RAM'de bir sıkıntı olması biraz korkutuyor. Şubat ayında topladığım bir bilgisayar.
Rust için Process Monitor testi yapmıştım ama büyük bir dosya oluştu çünkü hatayı bir anda almıyordum bir 15-20 dk sonra kapanıyordu Drive dosyası burada:
https://drive.google.com/drive/folders/19-N6crbrPWR7Owx2JRYXW6oYENW1IPUv?usp=sharing
Linkin içine olay görüntüleyicisinde Rust'un kapanmasından sonraki uyarıları ekledim. Aynı zamanda oyunun loglarını da ekledim.
Çok bilgim olmadığı için ekran kartında sorun var mı yok algılayamıyorum. Ama sanırsam ki göründüğü üzere RAM'lerin birinde var(bilgisayarı kullanıp küçük çaplı oyunlar oynayabiliyorum LoL vsvs. Bu yüzden bir tanesinin sorunlu olduğunu düşünüyorum.) Ama dediğim gibi ekran kartında sorun var mı yok mu bilmiyorum. Sorun olmasından da biraz tırsıyorum
Nasıl bir yol izlemeliyim sence? GameGaraj'dan almıştım kasamı. İlk PC'ciye götürüp arıza tespit yaptırıp gamegaraja yollamayı düşünüyorum onlar da bu yönde yönlendirdi daha hızlı sorun tespiti olması ve sıra beklememesi açısından. Ama güvendiğim veya tanıdığım bir PC'ci de yok. Ne yapmamı önerirsiniz, sorun hakkında fikri olan var mıdır?