Herkese selamlar. Geçen perşembe günü yeni sistem topladım. MSI B450 Tomahawk anakart, Sharkoon 750W PSU, AMD Ryzen 5 2600 işlemci, T-Force delta 2X8 GB 3200 MHz bellek RAM, 2 TB Seagate HDD aldım. İlk önce BIOS güncellemesi yaptım. Daha sonra Windows 10'u yedi ile yüklemeye uğraştım. GPT vs. İşlemleri yaptım. Birkaç sefer denemeden sonra Windows yüklendi. Daha sonra tankerin 2400 MHz'de çalıştığını fark ettim. BIOS ayarlarından 3200 MHz'ye OC yaptım ve F10 yapıp tekrar başlattım. Sorun da burada başladı.
Resetten sonra 3 defa uzun uzun ikaz sesi geldi ve PC kapandı. Daha sonra açmaya çalıştığında yine aynısı oldu. Daha sonra belleklerden birini söküp denedim, açıldı. BIOS'tan tekrar OC'ye girip 2933'e ayarladım. PC tek RAM ile açıldı. Sonra kapatıp diğer RAM'i de taktım. PC normal olarak açıldı driver vs. kurdum. Yaklaşık 2 saat içinde 4-5 defa mavi ekran hatası verdi ve hepsi birbirinden farklı kodluydu.
Acaba RAM'ler mı uyumsuzluk yapıyor yoksa Windows'ya mı bir sorun var?
Yorumlarınızı bekliyorum. İyi günler.
Resetten sonra 3 defa uzun uzun ikaz sesi geldi ve PC kapandı. Daha sonra açmaya çalıştığında yine aynısı oldu. Daha sonra belleklerden birini söküp denedim, açıldı. BIOS'tan tekrar OC'ye girip 2933'e ayarladım. PC tek RAM ile açıldı. Sonra kapatıp diğer RAM'i de taktım. PC normal olarak açıldı driver vs. kurdum. Yaklaşık 2 saat içinde 4-5 defa mavi ekran hatası verdi ve hepsi birbirinden farklı kodluydu.
Acaba RAM'ler mı uyumsuzluk yapıyor yoksa Windows'ya mı bir sorun var?
Yorumlarınızı bekliyorum. İyi günler.
Son düzenleyen: Moderatör: