RAM'i 16 GB Yapmak Cyberpunk 2077'de FPS Arttırır mı?

RAM FPS arttırmaz. Sadece FPS droplarını engeller. Bu artar diyenleri hayretle izliyorum. Ekran kartı tam yükte çalışıyor zaten niye artsın. Ayrıca oyun 8 GB'ın üstüne kolay kolay çıkmıyor 32 GB RAM'le 1080p ultra oynuyorum maksimum 8.500 kullanım gördüm.

3000 ile 3200 MHz arasında iddia ediyorum 2-3 FPS belki oynar. Ayrıca işlemcisi R3 1200. Anakartı 3200 MHz desteklese bile stabil bir şekilde 3200 MHz'de çalışacağının garantisi yok. Uğraşmaya değmez.
Verdiğim bilgiler genel bilgisayar üzerine bilgilerdir. Sisteminde güncelleme yapması gerekiyor zaten. 3000'den 3200'e güncellemek dediğin gibi bir kaç FPS fark ettirecektir. Fakat 2K bandından 3K bandına çekmek işe yarayacaktır. 3000'den 3600'e çekmek ise ortalama 10FPS kadar fark ettirecektir.
RAM FPS arttırmaz. Sadece FPS droplarını engeller. Bu artar diyenleri hayretle izliyorum. Ekran kartı tam yükte çalışıyor zaten niye artsın. Ayrıca oyun 8 GB'ın üstüne kolay kolay çıkmıyor 32 GB RAM'le 1080p ultra oynuyorum maksimum 8.500 kullanım gördüm.
Sadece boyut olarak evet arttırmaz. Lakin kanal artışı ve MHZ hızları FPS artışı sağlar. Onlarca test videosu vardır izleyebilirsiniz.

Arkadaşlar sistemim: Gigabyte GA-AB350M - Ryzen 3 1200 AF - Sapphire Nitro+ RX580 4 GB - Corsair Vengeance 8 GB DDR4 3000MHz. 8 GB Single Channel RAM'im var. Bunu 16 GB Dual yapmak performansı arttırır mı? Sadece Cyberpunk için değil çoğu oyunda ve genel anlamda performans ve FPS artar mı? Darboğaz sorunum yok oyun içi kullanım değerlerini ekliyorum.
1080P High settings (reshade HDR modu kurulu.)

Eki Görüntüle 775509

1080P Ultra.

Eki Görüntüle 775511

Oyun içi kullanım değerleri bu şekilde. Eğer FPS artacaksa almayı düşünüyorum RAM. 5 FPS etki etse bile iyi benim için.

Ben Cyberpunk'ta falan test etmedim rainbows Six Siege'de test ettim PC'yi (Monster Abra A5) yüzde 35 performans artışı oldu. Önceden 121 FPS alıyordum aynı ayarlarda şimdi ise 161 FPS aldım (benchmark bu arada). RAM 8 GB 2666MHz idi. Sende de kesinlikle artış olur.

Arkadaşlar sistemim: Gigabyte GA-AB350M - Ryzen 3 1200 AF - Sapphire Nitro+ RX580 4 GB - Corsair Vengeance 8 GB DDR4 3000MHz. 8 GB Single Channel RAM'im var. Bunu 16 GB Dual yapmak performansı arttırır mı? Sadece Cyberpunk için değil çoğu oyunda ve genel anlamda performans ve FPS artar mı? Darboğaz sorunum yok oyun içi kullanım değerlerini ekliyorum.
1080P High Settings (Reshade HDR modu kurulu.)

Eki Görüntüle 775509

1080P Ultra

Eki Görüntüle 775511

Oyun içi kullanım değerleri bu şekilde. Eğer FPS artacaksa almayı düşünüyorum RAM. 5 FPS etki etse bile iyi benim için.
1x8 ise bayağı bir arttırır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı