RAM'i 1666 MHz yaptıktan sonra monitör, klavye, mouse çalışmıyor

Jesse Pinkmann

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sorunum şu: RAM'imin MHz ayarını BIOS'tan desteklediği hıza çektim. Normalde bu ayar autoydu ve ben onu 1666MHz yaptım. Sonra Intel Turbo Boost diye bir ayar vardı. Onu açık hale getirdim bilgisayarımın işlemcisinin daha hızlı hale geleceğini okumuştum. Bu iki ayarı açtıktan sonra başlıkta yazdığım sorunları yaşamaktayım. BIOS'u sıfırlamak için pilini çıkarıp 40 dakika boyunca bekleyip taktım bir fayda etmedi. RAM'leri çıkartıp farklı yerlere taktım şimdi bilgisayar dıttt diye durmadan ötüyor.
Yardım edebilecek yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sorunum şu: RAM'imin MHz ayarını BIOS'tan desteklediği hıza çektim. Normalde bu ayar autoydu ve ben onu 1666MHz yaptım. Sonra Intel Turbo Boost diye bir ayar vardı. Onu açık hale getirdim bilgisayarımın işlemcisinin daha hızlı hale geleceğini okumuştum. Bu iki ayarı açtıktan sonra başlıkta yazdığım sorunları yaşamaktayım. BIOS'u sıfırlamak için pilini çıkarıp 40 dakika boyunca bekleyip taktım bir fayda etmedi. RAM'leri çıkartıp farklı yerlere taktım şimdi bilgisayar dıttt diye durmadan ötüyor.
Yardım edebilecek yok mu?
Elektriği kes, güç kaynağının arkasında kapat bekle bir dakika ve Ramleri kontrol et ters takmayasın.
Eğer daha hala bip sesi geliyorsa Ramlerin bozulmuş olabilir yada Biosu sıfırlanmamış ve Ramlerden dolayı hata alabilirsin.
Elektriği kes, güç kaynağının arkasında kapat bekle bir dakika ve Ramleri kontrol et ters takmayasın.

BIOS pilini çıkartman zaten ayarları sıfırlamıştın. Ben RAM'lerden şüpheleniyorum, maksimum frekansın üstüne çıkmış çünkü. RAM'lerin problemli olabilir. Farklı RAM bulup deneme şansın var mı?

Denedim onlarla da aynı sesi vermeye devam ediyor denediğim RAM'lerin bozuk olup olmadığını bilmiyorum.

Elektriği kes, güç kaynağının arkasında kapat bekle bir dakika ve RAM'leri kontrol et ters takmayasın.
Eğer daha hala bip sesi geliyorsa RAM'lerin bozulmuş olabilir ya da BIOS'u sıfırlanmamış ve RAM'lerden dolayı hata alabilirsin.

Hocam tanıdık bir arkadaşın varsa RAM alacağın gibi ya da bilgisayarcı dene RAM alıp.

Farklı RAM'le denedim biip sesi kesildi ama monitördeki görüntü hâlâ yok.

Hocam sen onu güzel bir tanıdık bilgisayarcıya getir garantisi varsa parçaların sorun neredeyse garanti servise gönderirsin.
Garantisi yok ama bilgisayarcıya götüreceğim yakın zamanda teşekkür ederim.
@milkyway hocam bunca zaman sonra bilgisayarın sorununu öğrendim. Anakart çipinin arızalandığını söyledi sence doğru mudur o yaptığım işlemlerden sonra anakart çipinin arızalanması normal mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı