RAM'i 8'den 16'ya çıkardım ama fark yok

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Daha önce 2 konu açmıştım. Biri CS:GO'da düşük FPS vermesi, diğeri CINEBENCH testinde düşük puan almasıyla alakalıydı. Konuları aşağıya bırakıyorum.
CS:GO düşük FPS konusu
CINEBENCH düşük puan konusu
İki konuda da RAM ile alakalı olduğunu, 16'ya yükselttiğimde düzeleceğini söylediler. Dün sistemimi 16GB'a yükselttim ve tekrar testler gerçekleştirdim. Bu testler sonucu hiçbir fark göremedim. CS:GO'da yine açtığım konuda bahsettiğim gibi sabit 300 FPS alamıyorum ve CINEBENCH testinde 8GB takılı iken aldığım puanın aynısını alıyorum. Normalde işlemcimin 2700 gibi puan alması gerekiyor ama yakınına bile yaklaşamıyorum. Sorun nerde, 8'den 16 çıktım neden fark yok?
Cinebench.png

Sistemin tamamı şu şekilde;
Ryzen 5 1600 AF 12nm
Gigabyte B450M-S2H
Adata 2x8GB 3000MHz XPG GAMMIX D30
Gigabyte 240GB SSD
Galax GeForce GTX1650 Super EX
Dark Diamond PRO
Aerocool 500W VX PLUS
Yardımcı olursanız sevinirim.

3.14-3.17GHz arası. En düşük 3.14 gördü en yüksek 3.17GHz.

Turbo Boost kapalı olduğu için bu puanı alıyorsun muhtemelen, CPB falan kapattın mı? Stok hızında Cinebench testine 3.6GHz'leri görmesi lazım. Turbo Boost'a çıkmalı işlemcin.
Overclock resetleyip ben de deneyeceğim şimdi, test sonuçlarını paylaşıyorum hemen.

3.14-3.17GHz arası. En düşük 3.14 gördü en yüksek 3.17GHz.

Neyi OC yapmışım? Stok ayarlarda kullanıyorum. Sadece RAM'leri 3000MHz'e çektim ve CPB kapattım. BIOS'dan başka bir ayar ellemedim.

Üstteki resim atana söyledim, sık sık çöken sitemiz malum cevap yazınca dondu kaldı. İşlemci hızını BIOS'dan 3.6'ya sabitle, işlemci hızlanmıyor.

Turbo Boost kapalı olduğu için bu puanı alıyorsun muhtemelen, CPB falan kapattın mı? Stok hızında Cinebench testine 3.6GHz'leri görmesi lazım. Turbo Boost'a çıkmalı işlemcin.
Overclock resetleyip ben de deneyeceğim şimdi, test sonuçlarını paylaşıyorum hemen.
CPB açıkken 1.35V ile çalışıyor. Herkes "1.35V ile 4GHz OC yaparsın, kapat onu çok fazla" falan dedi. Bende kapattım.

Şimdi CPB'u açıp test ettim. Gene 2440 aldı. İşlemci test sırasında 3.17GHz üstünü görmedi. Ama test bitince 3.30-2.90GHz arası dalgalanıyor değerleri. Boştayken.
Ayın 13'ünde bir güncelleme gelmiş CS'ye. O güncellemeden sonra hiç girmemiştim, az önce gireyim dedim FPS gözle görülür derecede yükselmiş. 100-150'lere düşen FPS neredeyse sabit 250 oluyor. Yerinden yerine 300-350 oluyor. Neyse CS'de sorun çözüldü ama bu CINEBENCH'de sorun ne hala bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Ne varsa denedim ama faydası olmadı.
Konu hala güncel. Sorun hala çözülmedi :(
Sorunun çözümünü hala bulamadım. Konuyu açalı 10 gün geçti ama yardımcı olabilen çıkmadı hala. Gözünüzü seveyim yok mu çözümünü bilen, neden olduğunu bilen biri?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı