RAM'i kullanan şeyi bulmak

marfix

Hectopat
Daha fazla  
RAM'imi çok fena bir şekilde bir şey sömürüyor tarayıcılar kasmaya başladı. Görev Yöneticisi'ni açıp baktığımda kullanım 11 GB / 16 GB olarak gözüküyor ama ben o kadar RAM kullancak kadar bir program açmıyorum. Hatta Görev Yöneticisi işlemler kısmından şöyle göstereyim.

ss.png

ss2.png

Windows 11 güncellemesi yaptım bugün onunla alakalı olabilir mi? İşletim sistemim ne kadar RAM kullanıyor onu nereden görebilirim? Windows Insider'e kayıtlıyım ve oradan 2 tane güncelleme yüklemiş bugün PC otomatik olarak. Nasıl geri alabilirim şu an boşta bile 7GB RAM yiyor.

Son düzenleme:
FIFA 23 5 GB RAM yiyor. 1 GB Opera yiyor. Onları kapattiktan sonra ne kadar RAM yiyor bizimle paylaşır mısınız?

Normalmiş Windows 11 bende 12 GB RAM olmasına rağmen 4 GB yiyordu boşta 16 olanlarda 7GB yiyormuş dün bende konu açmıştım normal olduğunu söylediler.

Bir şey yiyor demişsiniz ama görselde açıkça FIFA yazıyor. 🙂
Görseli yorumlarsak durum normal görünüyor.

Görseldeki bütün programların RAM değerini toplasan yine görev yöneticisindeki 11, 6 GB yapmıyor sorun orada. Listede gözükmeyen ama RAM'i sömüren bir şey var.

Eğer bu durum normal olduğunu düşünüyorsanız RAM alıp takmam işe yarar mı? Yoksa RAM aldıktan sonra RAM kullanımı ona oranla artar mı? Windows 10 da bu kadar RAM sömürdüğünü hatırlamıyorum.

Görseldeki bütün programların RAM değerini toplasan yine görev yöneticisindeki 11, 6 GB yapmıyor sorun orada. Listede gözükmeyen ama RAM'i sömüren bir şey var.

Eğer bu durum normal olduğunu düşünüyorsanız RAM alıp takmam işe yarar mı? Yoksa RAM aldıktan sonra RAM kullanımı ona oranla artar mı? Windows 10 da bu kadar RAM sömürdüğünü hatırlamıyorum.

Windows'un kendini 7GB civarı kullanıyor 4 GB FIFA 1GB da Opera desek 12 GB civarı bir kullanım var ortada normal şu an bütün uygulamaları kapatıp boşta iken kullanılan RAM miktarına bakarsanız boşta kullanılan 7GB görebilirsiniz.

RAM eklemeniz faydalı olur evet. Sistem daha RAM miktarı artınca oda biraz daha rahat kullanır ve kullanım oranı artar ancak bu aynı oranda olmaz. Her durumda RAM eklediğinizde katkısı olacaktır. Eklediğiniz RAM'in aynı model olmasını tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı