Çözüldü RAM'i silgi ile silmeden bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Normalde silgiyle silindikten sonra kuru mendil ile silinmeli. Çok önemli çünkü bende böyle yapıyordum. Çıkan minik silgi parçaları çok fazla. Saç kurutmanın soğuk hava özelliği varsa bi havayı püskürtün. sonra tekrardan silgiyle silip peçete ile güzelce silin.
Başlıkta da gördüğünüz gibi bilgisayarı her açışımda RAM'i silgi ile silip takmam gerekiyor. Yoksa bilgisayar açılmıyor. Ne yapmam lazım?

5-10dk silsem bile yine her kapatıp yeniden açtığımda bilgisayar açılmıyor. Anca silgi ile silmek gerek.
Bu RAM'i silgiyle silme ritüeline ne zaman başladın, ne kadardır devam ediyorsun? Slot bundan haberdar mı? Daha önce ne gibi bir problem oldu da RAM'i silmeye karar verdin... Eksik bilgi ile cevapsız sorular.

Olayın silgi ile değil de tak-çıkarla bağlantılı olma olasılığı var mı? Yani silmeden tak çıkar yapınca açılmıyor mu?

Bir de sistemi bilsek güzel olur, di mi..
hayır açılmıyor açıp çıkarsam slot değiştirsem de açılmıyor sadece silgi ile 2-3dk silince açabiliyorum bilgisayar taa ki ben kapatıncaya kadar ayakta duruyor ama bir bakmışsın ki bir daha açmayı deneyince yine açılmıyor silmek gerekiyor

Silmek yerine BIOS pilini çıkartarak BIOS sıfırlamayı deneyebilirsiniz.
bilgisayarcı denedi bunu da olmadı ben yeniden denerim bu akşam

Olayın silgi ile değil de tak-çıkarla bağlantılı olma olasılığı var mı? Yani silmeden tak çıkar yapınca açılmıyor mu?

Bir de sistemi bilsek güzel olur, di mi..
özellikler gtx 1050 ti 4gb
ryzen 5 2600x
8 gb ddr 4 2933 mhz ram
a320 m k anakart
500w psu

hayır açılmıyor açıp çıkarsam slot değiştirsem de açılmıyor sadece silgi ile 2-3dk silince açabiliyorum bilgisayar taa ki ben kapatıncaya kadar ayakta duruyor ama bir bakmışsın ki bir daha açmayı deneyince yine açılmıyor silmek gerekiyor

bilgisayarcı denedi bunu da olmadı ben yeniden denerim bu akşam
O zaman ya RAM'ler ya da yuvaları gitmiş gibi. Tamirci başka RAM denedi mi?

Bu RAM'i silgiyle silme ritüeline ne zaman başladın, ne kadardır devam ediyorsun? Slot bundan haberdar mı? Daha önce ne gibi bir problem oldu da RAM'i silmeye karar verdin... Eksik bilgi ile cevapsız sorular.
yaklaşık 1 ay önce monitöre görüntü gelmiyordu bende araştırdım rami sildim taktım çalıştı sonra 1-2 hafta sonra bir daha kapandı bir daha yaptım sonra 3-4 gün sonra kapandı ve şimdi de her zaman kapanıyor

O zaman ya RAM'ler ya da yuvaları gitmiş gibi. Tamirci başka RAM denedi mi?
denemedi elinde ram yokmuş peki bu silgi ile silince neden açılıyor acaba bir bilgin var mı oksitlenme desen siliyorum siliyorum yine oluyor bir türlü çözemedim

Demek ki o kadar silince arıza bir anlığına halloluyor ama elektrik git gel yapınca yine aynı oluyor. Yakında silgi de yaramaz büyük ihtimalle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı