RAM'in bilgisayar performansına etkisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

TheConquesT

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemimde;
  • 8 GB RAM
  • i3 2120 işlemci
GT 440 ekran kartı vardı. Fakat bilgisayar mavi ekran sorunu vermeye başlamıştı, bende ramlerden birini çıkardım 4 GB kaldı. Fakat 4 GB kalınca ilk zamanlarda sorun yoktu ama şuan bayağı bir performans kaybı hissediyorum. Bu arada da cpu kullanımı Pes 2015 ve Facebook açıkken en az 60 65 oluyor. Şimdi sormak istediğim iki soru var. Birincisi, RAM hızı bu kadar etkiler mi? İkincisi de ekran kartını GTX 750 Tİ Strix yapsam performans sıkıntısı geçer mi ve 400 watt eski güç kaynağı yeterli midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
4 GB RAM yeterli dediğiniz uygulamalar için. Ram hızı o kadar etki etmez. Ekran kartınız iyi değil. Gtx750 Ti alabilirsiniz. Oyunlarda kasma yaşamazsınız. Fakat BF4 gibi oyunlarda 4 GB RAM yetmez. Ayrıca virüs taraması yapınız.

Bilgisayara yeni format attım ve virüs taraması sonuçları temiz. Şimdi ekran kartını değiştirdik diyelim, bir de ram alsak uyumsuzluk olur mu?

Bir de 4 GB RAM ile o oyunları high olarak internet cafelerde oynatıyor :D. Ekranım da 1600x900 çözünürlük te 20 inc Aoc, yani 1080p olmadığı için ben 4 GB RAM ile BF4 vb. oyunları high de açar diye düşünüyorum ama yinede görüşünü almak isterim.

4 GB ram ile BF4 gibi bir oyunu oynayamazsınız. Çözünürlük düşük olsa bile. Single Player belki bir derece oynarsınız. Ama Multiplayer imkansız gibi bir şey. RAM alman için aynı marka aynı model aynı mhz aynı cl değerine sahip ram almalısın. RAM özellikleri için AIDA64 programına bakabilirsin. Ya da CPU-Z programı. Ayrıca güç kaynağının etiket kısmının net bir şekilde fotoğrafını atmalısın.

Çıkardığın bellek şu anda takılı olan belleğin birebir aynısı değilse çıkarman en doğrusu çünkü uyumlu çalışamıyorlar. Sistemine Windows 10 kur ve BIOS'u güncelle. Daha sonra GTX 750 Ti takabilirsin. Dilersen 4 GB RAM de takarsın 8 olur.
4gb ram ile BF4 gibi bir oyunu oynayamazsınız. Çözünürlük düşük olsa bile. Single Player belki bir derece oynarsınız. Ama Multiplayer imkansız gibi bir şey. Ram alman için aynı marka aynı model aynı mhz aynı cl değerine sahip ram almalısın. Ram özellikleri için AIDA64 programına bakabilirsin. Ya da CPU-Z programı. Ayrıca güç kaynağının etiket kısmının net bir şekilde fotoğrafını atmalısın.
Hayır 4 GB ile Battlefield 4 oynanabilir.

Yanlış Bilgi
@MF Oynanamaz.

@Kubilay22 4 GB RAM ile oynanmıyor. Kendimden biliyorum.

8 GB RAM'im var 2 GB Zotac GT 730 2 GB 128 bit DX 12 ekran kartı alıcam.
Oyunları rahat açar mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı