RAM'in oyun performansına etkisi nedir?

İşletim sistemi
Windows 10

yusufirl

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair CMK8GX4M1D3000C16 8GB DDR4 3000MHz
SSD veya HDD modeli
CT240BX500SSD1
Ekran kartı
RTX 2060 SUPER 8GB
Anakart
H310M DS2 2.0
İşlemci
i5 9400f
Birkaç gün önce ekran kartımı yeniledim ve bununla birlikte yeni nesil oyunlar oynamaya çalıştım fakat yer yer ani FPS düşüşleri meydana geldi bunları önlemek için RAM'i yükseltmeliyim değil mi?

Birkaç gün önce ekran kartımı yeniledim ve bununla birlikte yeni nesil oyunlar oynamaya çalıştım fakat yer yer ani FPS düşüşleri meydana geldi bunları önlemek için RAM'i yükseltmeliyim değil mi?

Ani FPS düşüşlerini önler mi bilmiyorum ama 16 GB RAM'in fpsnizi yükselteceğine eminim.

16 GB RAM'den 32 GB RAM'e geçerseniz hiçbir şey değişmez çünkü günümüzde 32 GB RAM kullanan oyun yok. Ama şu anki oyunlar için 8 GB yetersiz. 16 GB'a geçerseniz hem bilgisayarınız hızlanır hem performansı iki katına çıkar.

8 GB RAM artık yeterli değil. RAM kullanımı GTA 5 Online'de 12 GB'a kadar çıkıyor.

Fps düşüşlerini sebebi ram yetersizliği olabilir. Oyunda kaç GB ram kullanıyorsunuz?

Fps düşüşlerini sebebi ram yetersizliği olabilir. Oyunda kaç GB ram kullanıyorsunuz?

Bir bakayım hiç dikkat etmedim MSI Afterburner nedense çalışmıyor bazı oyunlarda bakıp dönüş yapıcam konuya.

Çift kanal bellek kullanmanız daha etkili olur.
Öyle yapacağım halihazırda 8 gb rama sahibim bir 8 daha aldım .

Ryzen işlemcilerde Dual channel olarak kullanmak oldukça performans arttırıyor lakin Intel işlemcilerde böyle bir durum söz konusu mu pek bir bilgim yok açıkçası.
Her halükarda çift kanal ram kullanmak avantajlı oluyor. Ayrıca sadece çift kanal değil elindeki 8 GB Ram'in 3 GB civarını Windows kullanıyor yani oyun oynamak isteyen birisinin 16 GB kullanması gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı