Yani evet düzelir ama işlemciniz vs. de önemli bu konuda, yük sadece RAM'lere binmiyor sonuç olarak. Ve çift kanal olursa aşırı rahat edersiniz tek kanala göre.Ağır işler yapmıyorum ancak kullandığım bazı programlar yüksek düzeyde RAM kullanıyor. %100 olmasa bile %50'yi geçtiğinde sistem ağırlaşmaya başlıyor. 32 yaparsam düzelir herhalde değil mi? (Tek kanal kullanıyorum.)
Yani evet düzelir ama işlemciniz vs. de önemli bu konuda, yük sadece RAM'lere binmiyor sonuç olarak. Ve çift kanal olursa aşırı rahat edersiniz tek kanala göre.
Son olarak
Ryzen 5 5500U bu işlemci iyidir de mi
Hocam neye göre kime göre? Kıyasladığımız başka bir işlemci yoksa yaptığınız iş için yeterliliği önemli. Yaptığınız iş için yeterliyse iyidir.son olarak
Ryzen 5 5500U bu işlemci iyidir de mi
AMD ısınıyor mu? AMD'nin şu anki işlemcisinin maksimum ısı değerleri Intel'in zaten altında, ayrıca Intel işlemciler şu anki çektiği güç yüzünden çok iyi bir soğutma sistemin yoksa cayır cayır yanıyor. Sürücüleri için pek bir şey diyemem. O konuda daha yol alması gerek.Ancak ben AMD'nin sürücü ve ısınma sorunundan dolayı soğudum. Her alanda Intel tercih ederim.
Çift kanal RAM alabiliyorsanız, çift kanal RAM alıp kullanın. Ayrıca @248285 hocamın da dediği gibi tüm iş RAM'lerde bitmiyor. Tüm parçaların birbiriyle uyumlu olması lazım. Özellikle RAM'den kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü RAM %50 bile kullanmazken sistem yavaşlıyorsa başka bir sebep yüzünden olabilir.Ağır işler yapmıyorum ancak kullandığım bazı programlar yüksek düzeyde RAM kullanıyor. %100 olmasa bile %50'yi geçtiğinde sistem ağırlaşmaya başlıyor. 32 yaparsam düzelir herhalde değil mi? (Tek kanal kullanıyorum.)
Diğer donanımlarımın iyi olduğunu düşünüyorum. Crucial 1TB Gen 3 M.2 SSD kullanıyorum. İşlemciyi zaten söyledim.Hocam neye göre kime göre? Kıyasladığımız başka bir işlemci yoksa yaptığınız iş için yeterliliği önemli. Yaptığınız iş için yeterliyse iyidir.
AMD ısınıyor mu? AMD'nin şu anki işlemcisinin maksimum ısı değerleri Intel'in zaten altında, ayrıca Intel işlemciler şu anki çektiği güç yüzünden çok iyi bir soğutma sistemin yoksa cayır cayır yanıyor. Sürücüleri için pek bir şey diyemem. O konuda daha yol alması gerek.
Çift kanal RAM alabiliyorsanız, çift kanal RAM alıp kullanın. Ayrıca @248285 hocamın da dediği gibi tüm iş RAM'lerde bitmiyor. Tüm parçaların birbiriyle uyumlu olması lazım. Özellikle RAM'den kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü RAM %50 bile kullanmazken sistem yavaşlıyorsa başka bir sebep yüzünden olabilir.
Hocam neye göre kime göre? Kıyasladığımız başka bir işlemci yoksa yaptığınız iş için yeterliliği önemli. Yaptığınız iş için yeterliyse iyidir.
AMD ısınıyor mu? AMD'nin şu anki işlemcisinin maksimum sıcaklık değerleri Intel'in zaten altında, ayrıca Intel işlemciler şu anki çektiği güç yüzünden çok iyi bir soğutma sistemin yoksa cayır cayır yanıyor. Sürücüleri için pek bir şey diyemem. O konuda daha yol alması gerek.
Çift kanal RAM alabiliyorsanız, çift kanal RAM alıp kullanın. Ayrıca @248285 hocamın da dediği gibi tüm iş RAM'lerde bitmiyor. Tüm parçaların birbiriyle uyumlu olması lazım. Özellikle RAM'den kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü RAM %50 bile kullanmazken sistem yavaşlıyorsa başka bir sebep yüzünden olabilir.
Programları kullanırken kaynak izleyiciden hangi parçanın daha çok kullanıldığını ve yetersiz kaldığını görebilme ihtimaliniz var.Diğer donanımlarımın iyi olduğunu düşünüyorum. Crucial 1TB Gen 3 M.2 SSD kullanıyorum. İşlemciyi zaten söyledim.
Hocam yenisi dururken eski işlemciyi kim niye alsın ki zaten.Yeni işlemcilerinde ısınma gibi bir sorununu bende görmedim ancak eski işlemcileri için almak için bir sebep yok bence.
Arkadaşın attığı işlemciyi kastettim. İyi midir demiş bende cevap verdim.Programları kullanırken kaynak izleyiciden hangi parçanın daha çok kullanıldığını ve yetersiz kaldığını görebilme ihtimaliniz var.
Hocam yenisi dururken eski işlemciyi kim niye alsın ki zaten.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.