RAM'in Üzerinde Yazan Numara Nedir?

Jinneye35

Centipat
Merhabalar, HP 15-R120NT marka laptop kullanıcısıyım. Bilgisayarım da 8 GB RAM var daha iyi performans alayım diye 8 GB RAM almaya karar verdim. Toplam 16 olsun dedim. Ancak aklıma bir soru takıldı benim alacağım RAM'de (KVR16LS11/8G) yazıyor benim şu anki RAM'im'de ise (HP16D3LS1KBG/8G) yazıyor bu numara ne demek oluyor? Ve ben bu RAM'i alsam benim bilgisayarıma uyumsuzluk sağlar mı? Yoksa öylesine bir ürün numarası mı bu?

Satın alacağım RAM;

Bilgisayarımda takılı olan RAM;

kingston-ram.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorduğunuz şey her belleğin kendine özgü tanımlayıcı kodudur. Bu kodu internetten araştırarak belleğin bütün özelliklerini öğrenebilirsiniz. Alacağınız yeni bellek ile büyük olasılıkla uyumlu olacaktır.

O muhtemelen model numarası falandır. Resimlere göre mevcut RAM ile alacağınız RAM'in türü, frekansı vb. aynı görünüyor. İkisi de SODIMM soket, DDR3-1600 ve Pc3-12800 özelliklerine sahip. Uyumlu olduğunu düşünüyorum, tabii eğer laptop belleklerinde bilmediğim başka bir detay yoksa.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı