RAM'in yarısı gözüküyor

Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarımı açmaya çalıştıgımda DRAM ışıgı yanıp kendisi sürekli yeniden başlatıyordu ama kapatıp açtığımda sorunsuz açılıyor hala öyle ama Windows üzerinden RAM'leri kontrol ettiğimde 16 GB RAM var gözüküyor ve 4 slotun da dolu olduğu yazıyor. BIOS'a girdigimde 4 RAM'i de görebiliyorum seri numarası vs. sıkıntılı bir nokta da RAM'lerin hizinin 3000 ayarlı olduğunu gösteriyor ama 2400 de çalışıyorlar vs BIOS'ta 16 GB sistemde RAM olduğu gözüküyor. BIOS'tan çıkınca aynı restart problemi tekrar başlıyor. Daha önce boyle bir sorunla karşılaşan var mı? Ya da çözüm bilen?

ram.jpg

RAM'leri tekrar çıkartıp takın.Fakat dikkatli ve yavaş olun.Çok hassaslardır.Benim 4GB ram vardı bir ara 8GB olduğunu öğrendim ve tekrar takıp çıkarmaya üşendiğim için kalmıştı.Sonra başka ram aldım işte.Deneyebilirsin isterseniz fakat biraz risklidir.16GB bile iyidir.

Merhaba, bilgisayarımı açmaya çalıştıgımda DRAM ışıgı yanıp kendisi sürekli yeniden başlatıyordu ama kapatıp açtığımda sorunsuz açılıyor hala öyle ama Windows üzerinden RAM'leri kontrol ettiğimde 16 GB RAM var gözüküyor ve 4 slotun da dolu olduğu yazıyor. BIOS'a girdigimde 4 RAM'i de görebiliyorum seri numarası vs. sıkıntılı bir nokta da RAM'lerin hizinin 3000 ayarlı olduğunu gösteriyor ama 2400 de çalışıyorlar vs BIOS'ta 16 GB sistemde RAM olduğu gözüküyor. BIOS'tan çıkınca aynı restart problemi tekrar başlıyor. Daha önce boyle bir sorunla karşılaşan var mı? Ya da çözüm bilen?

Eki Görüntüle 932154

Çalıştır>msconfig>önyükleme>gelişmiş seçenekler>bellek üst sınırı açıksa kapayın.

Hocam, CPU-Z ile Memory ve SPD sekmelerini paylaşırsanız daha iyi olur. Her slot için SPD sekmesini atın.

Çalıştır>msconfig>önyükleme>gelişmiş seçenekler>bellek üst sınırı açıksa kapayın.
ilk bunu denemistim kapalı
Donanıma ayrılmış bak hardware testing diyor. Ekran kartı yerininde bir ssini atar mısınız? Emin olacağım.
yerinde hatta bf1 bf5 diablo3 filan oynadım dahili ekran kartı yok
Hocam, CPU-Z ile Memory ve SPD sekmelerini paylaşırsanız daha iyi olur. Her slot için SPD sekmesini atın.

Dosya Ekleri

• cpuz mem.jpg
    cpuz mem.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 130
  • ram12.jpg
    ram12.jpg
    91,4 KB · Görüntüleme: 84
  • ram34.jpg
    ram34.jpg
    90,3 KB · Görüntüleme: 130
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı