RAM'in yarısı gözüküyor

Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarımı açmaya çalıştıgımda DRAM ışıgı yanıp kendisi sürekli yeniden başlatıyordu ama kapatıp açtığımda sorunsuz açılıyor hala öyle ama Windows üzerinden RAM'leri kontrol ettiğimde 16 GB RAM var gözüküyor ve 4 slotun da dolu olduğu yazıyor. BIOS'a girdigimde 4 RAM'i de görebiliyorum seri numarası vs. sıkıntılı bir nokta da RAM'lerin hizinin 3000 ayarlı olduğunu gösteriyor ama 2400 de çalışıyorlar vs BIOS'ta 16 GB sistemde RAM olduğu gözüküyor. BIOS'tan çıkınca aynı restart problemi tekrar başlıyor. Daha önce boyle bir sorunla karşılaşan var mı? Ya da çözüm bilen?

ram.jpg

Dostum geçen gün tamamen aynı olan sorunumu çözdüm. Bir kaç yolu var.

1- Clear CMOSS yapın.

2- RAM'lerin ucunu silgi ile silin.

3- RAM'lerin slotlarını değiştirin.

4- BIOS güncellemesi yapın.

Şimdi, şu yukarıda ki 4 yöntemde bende işe yaramadı ancak çoğu kişide yaradığı için öneriyorum.
Ancak şimdi önereceğim olayın çözüm ile alakası olmamasına rağmen bende işe yaradı. A-XMP yap arkadaşım. Bu normalde RAM frekansını artırıp, performansı maksimize eden bir ayar ancak bu sorunumu çözdüğü için öneriyorum :).

Dostum geçen gün tamamen aynı olan sorunumu çözdüm. Bir kaç yolu var.

1- Clear CMOSS yapın.

Şimdi, şu yukarıda ki 4 yöntemde bende işe yaramadı ancak çoğu kişide yaradığı için öneriyorum.
Ancak şimdi önereceğim olayın çözüm ile alakası olmamasına rağmen bende işe yaradı. A-XMP yap arkadaşım. Bu normalde RAM frekansını artırıp, performansı maksimize eden bir ayar ancak bu sorunumu çözdüğü için öneriyorum :).
cmoss ları temizlemeyi telefondan yaptım ne kadar duzgun calısıyor bilmiyorum msi in app ile. ramlerın kıskacları sıvı sogutmanın arkasında kalıyor simdilik isim var diye denemedim komple cıkartmak gerekıyor o kısmı çünkü. aslında yeni bir şey yok sistemde her şey uzun zamandır aynı, m2 ssd nin sıcaklıgı fazla geliyordu onu bir kontrol etme amaçlı açıp yerini degistirmistim sonra baktım degisen bir sey yok eski yerine koyayim dedim sonra bu sonuç oldu.
Dostum geçen gün tamamen aynı olan sorunumu çözdüm. Birkaç yolu var.

1- clear CMOS yapın.

Şimdi, şu yukarıdaki 4 yöntemde bende işe yaramadı ancak çoğu kişide yaradığı için öneriyorum.

Komple söktüm RAM'leri, ekran kartı, işlemci, hazır boşaltmışken radyatoru falan temizledim, PSU ek kablolar vardı cıkardım. Once BIOS'u resetledim sonra tek tek RAM'leri denedim baktım hepsi calısıyor sonra tek tek koyup sonuca baktım simdi hepsi 3000 de calısıyor ve hepsini goruyor sorun cozuldu simdilik sıkıntı gözükmüyor.

Dosya Ekleri

• finally.jpg
    finally.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Komple söktüm RAM'leri, ekran kartı, işlemci, hazır boşaltmışken radyatoru falan temizledim, PSU ek kablolar vardı cıkardım. Once BIOS'u resetledim sonra tek tek RAM'leri denedim baktım hepsi calısıyor sonra tek tek koyup sonuca baktım simdi hepsi 3000 de calısıyor ve hepsini göruyor sorun cozuldu simdilik sıkıntı gözükmüyor.
Aslında sadece RAM’lerin yerini değiştirip, silmeniz de yeterli olacaktı. Tam olarak bu şekilde mi çözdünüz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı