RAM'ler 3200 MHz yapılmıyor

darkkazma

Femtopat
Daha fazla  
Sistem özelliklerim şöyle: İşlemci Ryzen 5 5500, ekran kartı RX6600, RAM G.Skill 3600 MHz 2x8 RAM, anakart A520M, PSU 600 watt. BIOS RAM'ları profil 1 yaptığım zaman siyah ekran geldi, BIOS pilini çıkartıp düzelttim. Anakartım galiba O.C. Li 3600 destekliyor. Bu sefer XMP devre dışı şekilde kendim ayarladım ama yine siyah ekran geliyor. RAM'larım 2200'de çalışıyor sadece. Bunun çözümü nedir?

Ufak b araştırma yaptım ve düşündüğüm gibi büyük ihtimalle. İşlemcinizin desteklediği RAM türü DDR4 ve 3200MHz. Yani 3600MHz'ye ayarladığınızda işlemciniz destkelemediği için bilgisayarda sıkıntılar oluşabiliyor. Benim işlemcim de i7 11700K ve RAM'lerim 3600 MHz olmasına rağmen XMP1'e aldığımda bilgisayarsa donmalar ve bazı hatalar alıyordum, Intel'in sitesinden kontrol ettim 3200'e kadar destekliyormuş. Yani RAM'lerini XMP2 ayarında 3200MHz ayarlayarak kullanabilirsin.

Ufak b araştırma yaptım ve düşündüğüm gibi büyük ihtimalle. İşlemcinizin desteklediği RAM türü DDR4 ve 3200MHz. Yani 3600MHz'ye ayarladığınızda işlemciniz destkelemediği için bilgisayarda sıkıntılar oluşabiliyor. Benim işlemcim de i7 11700K ve RAM'lerim 3600 MHz olmasına rağmen XMP1'e aldığımda bilgisayarsa donmalar ve bazı hatalar alıyordum, Intel'in sitesinden kontrol ettim 3200'e kadar destekliyormuş. Yani RAM'lerini XMP2 ayarında 3200MHz ayarlayarak kullanabilirsin.
abi sadece profil 1 var 3200 mhz elimle çektim yine siyah ekran verdi yada ben yapamadım

Abi sadece profil 1 var 3200 MHz elimle çektim yine siyah ekran verdi ya da ben yapamadım

Biraz geç baktım kusura bakma, sorun halen devam ediyorsa bilgisayarı garantiye gönderebilirsin veya çok beklemek istemiyorsan işini bilen bir bilgisayarcıdan yardım isteyebilirsin. O işi tamamlarken yanında bulunmanda fayda var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı