Yeni G.Skill'in Trident Z modelinde 2 adet RAM aldım. Dual channel çalışıp çalışmadığını merak ettim ama CPU-Z'de Dual channel yerine farklı bir şey yazıyor ve bu da beni endişelendirdi. Eklediğim resimde acaba RAM'lar Dual channel mi çalışıyor?
Çalışıyor. 3200 MHz XMP profili tanımlı. Dual çalıştığı için 1600 görünüyor ve o da efektif olarak 1600*2=3200 yapar. Siz yine de bir "Memory" bölümünün ekran görüntüsünü de atın.
@Ellie Williams Teşekkürler düzeltme için. DDR olduğu için yarı değer görünüyor. Nedense kafa gitti.
@Taha.dll Ranks kısmındaki Single ibaresi mi sizi çelişkiye soktu? Orası RAM'in tek yüzey mi yoksa iki yüzeyinde mi komponent olduğunu gösteriyor kabaca.
@Taha.dll ranks kısmındaki Single ibaresi mi sizi çelişkiye soktu? Orası RAM'in tek yüzey mi yoksa iki yüzeyinde mi komponent olduğunu gösteriyor kabaca.
Zaten kullandığım sürüm Gigabyte 2.05 versiyonuydu 2.01, 2.00 ve 2.06'yı şimdi denedim ve hepsinde aynı sonucu verdi. Komik olan şey de bu 2x64 yazan şeyi kimsede görmedim daha önce