RAM'ler farklı çalışıyor

Bay Polat

Decapat
Yer
Sinop/Merkez
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus Prime B650M-E Wi-Fi
Ekran Kartı: Radeon RX 9070XT
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D
Meslek
Devlet Memuru
Anakart
Asus Prime B 650-A
İşlemci
Ryzen 5 7600x 4.7GHz
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben CPU-Z programını açtığımda RAM'lerimin Dual çalışmadığını gördüm. Aslında çalışıp çalışmadığından da emin değilim. DDR5 4800MHz 2x16 RAM var bilgisayarda. Anakart ASUS Prime B650-A. Anakartın önerdiği slotlara yani 2. ve 4. slotlara takıyorum oyunlar crash veriyor. Teknik destek ise bana RAM'leri 1. ve 2. slot a takmamı tavsiye etti. Taktığımda crash sorunu çözüldü ama oyunlarda aldığım FPS değerlerinde radikal düşüşler oldu. Ayrıca CPU-Z programında Memory kısmında channel bölümünde "2x32-BIT" yazıyor. Bu ne anlama geliyor? RAM'ler şu an problemsiz çalışıyorlar mı yoksa bir sorun mu var. Varsa bileniniz anlatabilir mi rica etsem? Ayrıca FPS düşüşünün nedeni sizce bu mudur?

Deneyeceğim hocam. Ayrıca ek bir bilgi vereyim ramleri A2 ve B2 ye taktığımda 4x 32-bit yazıyor

Deneyeceğim hocam. Ayrıca ek bir bilgi vereyim ramleri A2 ve B2 ye taktığımda 4x 32-bit yazıyor
RAM'lere CPU-Z'nin SPD sekmesinden baktığınızda Rank kısmında Dual mı yazıyor?

Bu konuya bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…