RAM'ler XMP ile 3000MHZ olmuyor

MSI'ın sitesinden anakartını bul, ordan destek kısmından uyumluluk (campitibility)'den memory sekmelerinde senin kullandığın RAM var mı bir bak. Her bir memory sekmesinde arama kısmına kendi RAM kodunu yapıştır sonra enterle. Uyumlu sonuç yoksa, RAM uyumsuzluğundan olabilir.

B350 Pc Mate kullanıyorum bende aynı sorunu yaşıyorum. XMP ile 3000 Mhz alınca PC 5 kere falan ekran gelmeden aç kapat yapıyor kendi kendini sonra tekra 2400 Mhz ile çalışıyor.
Biosda güncelledim sonuç değişmedi.
CORSAIR Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz C16 - incehesap.com Ramlerim.
MSI Global Anakart.
İşlemci R5 1600X.
Yukarıda bahsettiğim adımları uygularsan çözüm için bir ipucu edinmiş olabilirsin.
Önceki AMD sisteminde aynı şekilde XMP aktif edince sapıtıyordu PC.

Çözüm için değilde neden olduğu için ipucu edinmiş olurum. 😉
Bellek uyumsuzluğundan Bf1 ve Pubg'de fps drop yaşıyordum. Rainbow Six Siege'de de aksiyon anında biraz oluyordu ama killcam ile nasıl öldüğümü izlediğimde bariz gecikmeli gördüğümü farkettim. İntel sisteme geçip RAM'leri uyum listesine göre aldım. Sorunsuz şimdi. Fps dropları işlemciye bağlayabilirsiniz ama Pubg ve Rainbow Six Siege'de işlemci gayet yeterliydi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı