RAM'lerde MHz Ve CL Uyumu

Astrevallion

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yeni RAM eklemesi yapacağım ama bir kaç sorum olacak;

1-) Anakartım 2133 MHz destekliyor, bende ki RAM 2400 MHz CL15.
Ekleyeceğim RAM ise 2133 MHz CL14. Uyum sorunu olur mu?

2-)RAM'i taktıktan sonra BIOS'tan ayar değişikliği vb. şeyler yapmam gerekir mi?

Anakartınızdaki 2133 MHz ifadesi, aldığınız RAM modülünün hızından bağımsız anakartın kendi içerisindeki sınırlamadır.
Yani siz gidip 2133mhz bir anakarta 3.200 MHz RAM de alabilirsiniz fakat o güzelim RAM'ler 2133 MHz'den yukarısını göremez.
Takviye RAM alırken mümkünatı varsa aynı marka model hız CL değeri ve voltajda çalışmasıdır, yani elinizdeki modülden bir tane daha almanızdır.

Anakartın Z Chipsetli olsaydı RAM'lerini yüksek frekanslarda çalıştırmak için BİOS'tan ayar yapman gerekiyordu fakat senin durumda buna gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım çok teşekkürler RAM'ımın aynısından aldım taktım fakat beni biosa yönlendirdi ben de çıktım ve oyunlarda pc nedense fazlasıyla RAM yiyordu ve kasıyordu.Şuan yükselttiğim halde hala kasıyo. Biostan bir şey mi yapmam gerek?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı