RAM'leri Dual Channel Kullanınca Sistem Açılmıyor

Sahinmuratc

Centipat
Merhabalar,
Eski sistemimi güncellemek için bu hafta topladığım sistemde RAM'lerimi Dual channel(a2-b2 slotuna) taktığımda bilgisayarı çalıştırdığımda ekrana görüntü alamıyorum. Fakat RAM'lerimi single channel taktığımda(a1-a2) görüntü alıp Windows'u Boot edebiliyorum. RAM'leri tek tek takıp bilgisayarımı Boot etmeyi denedim. 2 RAM'le de düzgün şekilde çalışıyor. Dual channel yapmam için ne yapmam gerek bilemedim tam olarak problemi anlayamadığım için. Yardım lütfen.
Şuan ki sistemim aşağıdaki gibidir:

• ASUS Prime Z390-P
  • ASUS STRIX 1660 Ti Advanced Edition
  • Hyper X Fury RAM2X8 2133 MHz 14 CL DDR4
  • Intel i5 9600K
  • Cooler Master 240MM Lite
  • Cooler Master 750W Bronze PSU

Screenshot_1.png
Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png
Screenshot_4.png
Screenshot_5.png
Screenshot_6.png

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncel 1 ve 3. Slotlarda da denedim CMOS dediğiniz pil mi?
1 ve 3. slotlara takıp denediniz mi? Ayrıca RAM’i tek olarak tüm slotlarda dener misiniz herhangi bir slotta sıkıntı var mı? Kasa içindeki bileşenleri çıkarıp tekrar monte edin. BIOS’u son sürüme güncelleyip deneyin. Sonuç alamaz iseniz clear CMOS yapın.
XMP kapalı denedim bir şey değişmedi.
RAM'leri tek tek de takıp denedim tek takılıyken ikisi de çalışıyor bilgisayar.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncel 1 ve 3. Slotlarda da denedim CMOS dediğiniz pil mi?

XMP kapalı denedim bir şey değişmedi.
RAM'leri tek tek de takıp denedim tek takılıyken ikisi de çalışıyor bilgisayar.
RAM'ler takılı iken anakartın üzerindeki MemOK butonunu kullanın ve tekrar açmayı deneyin. Bu video yardımcı olur.
ASUS MemOK

Düzelmez ise anakart üzerindeki clear CMOS butonu veya jumperi ile BIOS'u sıfırlayın. BIOS pilini çıkarıp bir süre bekledikten sonra tekrar takarak da sıfırlanması lazım.

RAM'ler takılı iken anakartın üzerindeki MemOK butonunu kullanın ve tekrar açmayı deneyin. Bu video yardımcı olur.
ASUS MemOK

Düzelmez ise anakart üzerindeki clear CMOS butonu veya jumperi ile BIOS'u sıfırlayın. BIOS pilini çıkarıp bir süre bekledikten sonra tekrar takarak da sıfırlanması lazım.
Ramleri ayrı zamanlarda aldım kit olarak değil aynı model, aynı clock hızlı ve aynı saatli ama ondan dolayı olabilir mi?

Genelde ondan olabiliyor. Chip markası farkı yada CL ler dışında kalan diğer timingler uyuşmuyor olabilir. İki bellek ayrı ayrı takıldığında farklı zamanları olup olmadığını kontrol ederek fark görürsen manuel olarak yüksek değerli zamanları girebilirsin.
Ramleri ayrı zamanlarda aldım kit olarak değil aynı model, aynı clock hızlı ve aynı saatli ama ondan dolayı olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı