Çözüldü RAM'lerin farklı marka olması sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yeni RAM alacağım markalarının farklı olması performansta fark eder mi? MHz değerleri de farklı olacak.

Çözüm
CL değerleri aynıysa büyük ihtimalle sorun olmaz. Eskiden beraber kullandığım iki RAM;

Corsair Vengeance LPX 8 GB 2400Mhz CL16
Crucial Ballistix 8 GB 2666Mhz CL16

Bir de ikisini de 3200Mhz'e overclocklamıştım. Sıfır sorun.

Corsair Vengeance raminden memnun musunuz? Problem yoksa onu da alabilirim.

Corsair Vengeance raminden memnun musunuz? Problem yoksa onu da alabilirim.

Onları sattım bayağı oluyor. Ama alacaksan Corsair Vengeance LPX modelini öneririm. Klasik, sağlam, aynı CL değerindeki diğer RAM ile çalışan güzel bir model. Şu anda kullandığın RAM'in aynısından bulamıyorsan ve CL değeri tutuyorsa alabilirsin.

Çok pahalıymış ama bana 320 TL civari RAM'ler lazım malum ekonomik durumlar el vermiyor 40 TL bile :/

Yeni RAM alacağım markalarının farklı olması performansta fark eder mi? MHz değerleri de farklı olacak.

MHz ve CL değeri iyi olan, kötü olan gibi olur yani atıyorum 2666 MHz CL 10 + 3200 MHz CL 20 falansa tabii bunu attım, 2666 MHz CL 20 olarak çalışıyor sanırım. Markaya o kadar takılmaya bence gerek yok. Bende Elpida ve Hynix çipli RAM'ler var ve boyutları bile aynı değil ama sorun yok. Tek sorun önceki Hynix çipli RAM'i Elpida yerine kullandığım zaman yani 2 tane aynı RAM'i kullandığım zaman CPU'yu 2.0'dan 2.6'a çok rahat çıkarıyorken şu an 2.4 üstünü göremiyorum.

Bunu hiç görmemiştim ilaç gibi oldu teşekkür ederim.

Bir de 2400 olanını mı alayım yoksa 3200 mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…