RAM'lerin özellikleri aynı olup marka farklı olursa Dual Channel çalışır mı?

baran361

Decapat
Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
758
Çözümler
1
Yer
california
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaş Corsair Vengeance 8 GB 3000 MHz CL16 RAM'im var sorum şu Adata'nın 8 GB 3000 MHz CL16 RAM'ini alsam Dual Channel çalışır mı? Bir de voltaj değerleri aynı olması gerekir mi?
 
Şans işi. Çoğu RAM'de sıkıntı çıkmıyor ama bu hiçbirinde çıkmaz demek değil. Ben de dizüstü bilgisayarıma ayrıca RAM aldım, farklı çip olmasına rağmen sorunsuz dual channel çalışıyor.
 
Sorun yaşayan da var, yaşamayan da. Stabil olayı ise vermesi gerekenden daha az FPS sağlaması, Birbiri ile birden çalışmamaya başlaması. RAM miktarının yarısının düşmesi, Mavi ekranlar vs.

Birbiri ile tamamen farklı RAM'ler çalışabiliyor. Onun dışında aynı marka - model 2x single Kit çalışmayabiliyor.
 
Sorun yaşayan da var, yaşamayan da. Stabil olayı ise vermesi gerekenden daha az FPS sağlaması, birbiri ile birden çalışmamaya başlaması. RAM miktarının yarısının düşmesi, mavi ekranlar vs.

Peki dediğim gibi her şeyi aynı olmasına rağmen farklı RAM alırsam sonra dediğiniz gibi sıkıntı çıkarırsa iade edebilirim değil mi?
 
Peki dediğim gibi her şeyi aynı olmasına rağmen farklı RAM alırsam sonra dediğiniz gibi sıkıntı çıkarırsa iade edebilirim değil mi?
O konu hakkında fikrim yok. Sonuçta iki ayrı RAM tek tek çalışacaktır fakat birbiri ile çalışmadığında satıcı firma nasıl bir yaklaşım izleyeceğini bilemiyorum.
 
Arkadaşlar peki benim FPS 90 100'e düşünce oyun inanılmaz kasıyor RAM'den midir oyundayken 7GB falan kullanıyor? Dual Channel 16 GB'a geçersem ciddi bir artış yaşanıyormuş kasmalar droplar gider mi? R5 1600 RX570 ekran kartım var.(Fazla RAM isteyen oyunlarda kasma oluyor)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı