Rampage aslında kötü değil

Segment'in alt markalarından biri olan Rampage ile alakalı her konuda bu marka hakkında kötü yorum aldım ve ürünlerini kullandım. Gelin size bu markadan cihaz alınıp alınmayacağını kısa bir özet geçeyim.
Rampage Gaming

Rampage bir Türk markası. Bu adamlar genellikle oyun direksiyonu ve oyuncu koltuklarıyla tanınır. Eskiden oldukça kalitesiz mal sattığını birçok forumda doğruladım. "Benim bütçem dar..." diyenler için ürünler yapan bir firmaymış eskiden. Ben de -bütçem dar olduğundan ötürü- oyun direksiyonumu bu markadan aldım. RAMPAGE V902.
Rampage V902 PS3/PS4/PC/Pedallı -El Vitesli Gaming Oyuncu Direksiyonu  İnceleme ve Kutu Açılımı - YouTube

2 aydır Euro Truck Simulator için kullandığım bu direksiyon seti hakkında görmediğim olumsuz eleştiri kalmadı. İlk aldığımda kutuyu açarken çok tedirgindim. Ancak driverı kurmamla beraber oyuna girince ne kadar iyi olduğunu fark ettim. (Reklam yapmıyorum)

Tabii ki mükemmel bir şey değil. F/P ürünü olsa bile Force Feedback özelliği yarımyamalak. Mesela titreşim motoru haricinde direksiyonda herhangi bir dönme ya da etkileşim alamıyorsunuz ama bu çok da sıkıntı değil. 8000TL verip de bu kadar kaliteli bir mal için sıkıntı yok.

Peki ya internette neden bu kadar kötü olduğu söyleniyor?

1) Hor kullanım

Bazı kullanıcılar vitesi ve direksiyonu çocukça kullanıyor ve içerisindeki devrelere zarar verebiliyor. Hızlı hızlı vites değişimleriyle macera aramak yerine, ETS2'de 90 ile gitmeyi deneyebilirsiniz. Asseto Forza oynayanlar için ise V900 modelini öneriyorum.

2) Yanlış tuşlara aynı anda basma ile gelen farklı modlar

Bizzat kargonun içinde: "Kullanıcılar ürünü kullanırken yanlış buton kombinasyonları yaparak ayarlara zarar vermektedir." yazıyor. Eğer cihazınız anormal çalışıyorsa, suç sizde olabilir. İnternette videolar aracılığıyla basit bir reset atmanız yeterli olacaktır.

.......................

Son olarak, Segment'in Snopy ürünleri kötü olsa da bu markayı hafife almayın. Bu markanın ürünleri sizi en az 4 yıl tatmin edecek ürünlerdir.

Animeli klavye kullanmaktan iyidir.
Tamam dostum sen 2400TL verdiğin klavyenin switchlerini bile değiştireme, biz "animeli klavyelerimizden" memnunuz.
Sahi, animeli klavyeden kasıtınız nedir? Özellikle kendiniz tuş alıp değiştirmediğiniz sürece klavyelerin %99'u animeli tuşlarla gelmiyor ki.

Markalarda genelleme yapmak da çoğu zaman mantıklı olmuyor. Razer gibi "iyi bir markanın" güzel ürünleri de var -kendim de kullanıyorum- ancak kötü ürünleri de var, aynı şekilde "kötü marka" olarak adlandırabileceğimiz markaların güzel ürünleri de var, olabiliyor. Razer'dan sponsorluk almadığınız sürece bu derece bir reklamını yapmanın da manası yok.

Ben kulak üstü kulaklığı almıştım 5 sene problemsiz götürdü ondan sonra da çantada ezildiği için üstü kırılmıştı o da benim hatam. Şansa düzgün ürün de gelebiliyor problemli de. Çok güvenilir bir marka değil bence fiyatlarını biraz düşürmesi gerekiyor hala.

Segment'in alt markalarından biri olan Rampage ile alakalı her konuda bu marka hakkında kötü yorum aldım ve ürünlerini kullandım. Gelin size bu markadan cihaz alınıp alınmayacağını kısa bir özet geçeyim.
Eki Görüntüle 2510756
Rampage bir Türk markası. Bu adamlar genellikle oyun direksiyonu ve oyuncu koltuklarıyla tanınır. Eskiden oldukça kalitesiz mal sattığını birçok forumda doğruladım. "benim bütçem dar..." diyenler için ürünler yapan bir firmaymış eskiden. Ben de -bütçem dar olduğundan ötürü- oyun direksiyonumu bu markadan aldım. Rampage v902.
Eki Görüntüle 2510761
2 aydır Euro Truck Simulator için kullandığım bu direksiyon seti hakkında görmediğim olumsuz eleştiri kalmadı. İlk aldığımda kutuyu açarken çok tedirgindim. Ancak driverı kurmamla beraber oyuna girince ne kadar iyi olduğunu fark ettim. (reklam yapmıyorum)

Tabii ki mükemmel bir şey değil. F/P ürünü olsa bile Force feedback özelliği yarımyamalak. Mesela titreşim motoru haricinde direksiyonda herhangi bir dönme ya da etkileşim alamıyorsunuz ama bu çok da sıkıntı değil. 8000TL verip de bu kadar kaliteli bir mal için sıkıntı yok.

Peki ya internette neden bu kadar kötü olduğu söyleniyor?

1) hor kullanım

Bazı kullanıcılar vitesi ve direksiyonu çocukça kullanıyor ve içerisindeki devrelere zarar verebiliyor. Hızlı hızlı vites değişimleriyle macera aramak yerine, ETS 2'de 90 ile gitmeyi deneyebilirsiniz. Asseto Forza oynayanlar için ise V900 modelini öneriyorum.

2) yanlış tuşlara aynı anda basma ile gelen farklı modlar

Bizzat kargonun içinde: "kullanıcılar ürünü kullanırken yanlış buton kombinasyonları yaparak ayarlara zarar vermektedir." yazıyor. Eğer cihazınız anormal çalışıyorsa, suç sizde olabilir. İnternette videolar aracılığıyla basit bir reset atmanız yeterli olacaktır.

...

Son olarak, Segment'in Snopy ürünleri kötü olsa da bu markayı hafife almayın. Bu markanın ürünleri sizi en az 4 yıl tatmin edecek ürünlerdir.

Ne desem bilemedim. Şu ürünü dünyada herhangi bir şekilde kullanıp memnun kalan var mı diyordum varmış.
Yani Rampage mouse, klavye vesaire kullandım fakat ne kadar kötülersem kötüleyeyim önde olduğu tek konu fiyattı.

Direksiyon konusunda övmeyi ve övenin olabileceğini hiç düşünmedim.
Hele V902'yi öveni hiç düşünmüyordum.
Direksiyon resmen yeni model yaylı yoğurt kapağı (ciddiyim)
FFB desen yok, malzeme kalitesi desen yok, yazılım desteği desen yok, ürünlerini zaten dış pazarda pxn satıyor. Sadece Türkiye'de marka basıp, fiyat artırıp yağlayıp yüksek fiyata pazara atıyorlar.

FFB olan modelleri bile kötüyken şu modeli beğenmek ağır yokluktur. Fiyatı da gayet pahalı özellikle sıfırı. Zaten ikinci el tarafına baktığınızda görüyorsunuz ilanları yok fiyatına satıyorlar enayi avı gibi.

Direksiyon seti kullanmak istiyorum diyen biri mutlaka en yoksul vaktinde bile istiyorsa bile FFB'li herhangi bir direksiyonu tercih etmesi gerek. Bunu mekanizma olarak çarklı, kayışlı, dd fark etmeksizin diyorum. Yoksa anlamsız kalıyor.

Evet arkadaşlar! Bugün Rampage V902'min kalibrasyonunun fabrikasyon hatalı olarak geldiğini ve her oyunda babamın lada Vega'sı gibi direksiyonu düz gitmek için sola yatırmam gerektiğini fark ederekten:

"Rampage Allah belanı vers-"

O kadar dedik Rampage çöp kovasını almayın diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı