İnceleme Rampage Fury X Wireless İnceleme

2022 yılının haziran ayından beri kullandığım bir kulaklık, açıkcası merak ettiğim ve denemek istediğim için bu inceleme konusunu açıyorum, eksiklerim varsa şimdiden özür dilerim.

Kutunun içinden çıkanlar :

Kulaklık, mikrafon, wireless alıcısı, örgü kablo, şarj kablosu, kullanım kılavuzu, mektup.

Kablo :

Örgü kablo olması gayet iyi, ayrıca gayet sağlam olduğunuda söyleyebilirim.
Kablo iki parçadan oluşuyor, ilki kasaya bağlanan taraf, üzerinde kontrolcü bulunuyor, ikinci kısmı ise iki tarafı 3.5MM jak, bir kısmını kontrolcüye bir kısmını kulaklığa bağlıyorsunuz.

3.5MM Jak olmasını beğenmedim.

Mikrafon :

Tak çıkar şeklindeki mikrafonu fiyatına göre gayet başarılı bulduğumu söyleyebilirim, fakat bu durum kablo ile bağlıyken geçerli, wireless kullanırken kablolu haline göre kalite hayli düşüyor.

Mikrafon esnekliği gayet yerinde, mikrafonu istediğiniz şekle getirebiliyorsunuz ve o şekilde kalıyor.

Genel malzeme kalitesi ve rahatlık :

Çok fazla esneyebilen bir kulaklık değil, kulaklığı kafanıza taktığınızda kafanıza yapışıyor fakat rahatsız etmiyor, kulaklığın yüksekliğini kenarlarından kademeli şekilde yükseltiyorsunuz, kulaklığın üst kısmındaki ped gayet rahat ve kafanızı rahatsız etmiyor.

Deri kulaklık pedlerininde gayet rahat olduğunu söyleyebilirim, dışarıdan gelen gürültüyü hayli azaltıyor ve kulağınızı sarıyor, ayrıca alt kısmı boş kalmıyor.

Özellikle bu tatil günlerinde bilgisayarı çok uzun saatler boyunca kullanıyorum, kulaklık wireless olduğu için evde gezerken bile bu kulaklık kafamda oluyor, bende baş ağrısı vs. yapmadı, ayrıca bazen kulaklığı kafamda unuttuğum oluyor.

Ses kalitesi :

JBL, HyperX gibi markaların kulaklıklarını kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki, bir kulaklıktan duyduğum en iyi bassı bu kulaklıkta duydum, kesinlikle bass konusunda bu fiyatta rakibi olduğunu düşünmüyorum.

Ses kalitesine gelecek olursak, F/P olarak yeterli olduğunu düşünüyorum, genellikle müzik dinliyorum ve keyif veriyor.


7.1 ve Oyun performansı :

Kulaklığı kablolu şekilde kullanırken gerçekten noktasal olarak karşıdaki rakibin nerede olduğunu çok rahat kavrayabiliyorum, wireless şekilde ise daha çok streo bir kulaklık gibi oluyor, alışırsanız bu şekilde de ses kasabiliyorsunuz fakat kablolu halinden sonra çok anlaşılabilir olmuyor.

Pil Ömrü :

Yarım saatlik bir şarjda 1 günü rahat çıkarıyor, diğer gün ise yarısına kadar dayanıyor, eğer gece takıp sabah şarjdan alırsanız 2 günü zorlayacak belkide 2 günün sonuna kadar şarj bitmeden sizi götürecektir.

Wireless:

Mesafe olarak evin bir ucundan diğer ucuna çok rahat gidebiliyorum(evin en ucundaki odada yaşıyorum.)

Ses seviyesi kablolu haline göre hayli düşük.

Ses kasması daha zor.

Mikrafon kalitesi kötü.

"-" Tarafları :

Kesinlikle en büyük eksisi jak girişli olması, kulaklık kablolu şekilde bağlıyken mikrafona kulaklığın sesleri gidiyor/karışıyor. Bu durum HyperX Cloud kullanan arkadaşımda da var.

Yazılım konusunda AŞIRI kötü.

Genel olarak bu kulaklığı aldığım için mutluyum, eğer wireless bir kulaklık istemeseydim HyperX cloud II alırdım, yüksek ranklarda CS:GO ve Valorant oynayan biriyim ve çok rahat sesleri alabiliyorum, yazılım konusunda kesinlikle berbat, şarj yüzdesini bile göremiyorsunuz, gerekli birçok ayar mevcut fakat menü tasarım olarak iğrenç gözüküyor, sonuç olarak F/P bir kulaklık olduğunu ve wireless isteyen bir kullanıcı için alınabilir olduğunu düşünüyorum, bu benim ilk incelememdi çok fazla teknik kısımlara girmek istemedim daha çok kendi yorumumu anlattım, eksik yerler için kusura bakmayın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı