İnceleme Rampage Nova M4 Mouse

Yaklaşık 1 yıldır Rampage Nova M4 beyaz fareyi kullanıyorum. Birkaç artı/eksiyle birlikte kendi deneyimimi anlatmak istedim.

Tasarım & Malzeme Kalitesi

İlk dikkat çeken şey kesinlikle dış görünüşü. Mat beyaz gövdesi hem şık hem de parmak izi bırakmıyor. RGB ışıklandırma ise bence tam dozunda; aşırı parlak değil, loş ortamda hafif bir geçiş efektiyle dönüyor. Işıklar göz yormuyor, ışıkları da isterseniz farenin altındaki açma kapama tuşunu tam ortaya getirerek kapatabiliyorsunuz.

Kullanım Hissi

Avuç içiyle kullanıyorum, yan taraflardaki kavrama yüzeyleri de rahat. Özellikle uzun süre oyun oynarken elimi yormadı, bilek ağrısı yaşamadım. Tıklamalar tok sesli, plastik kalitesi fena değil. Sol ve sağ klik tuşları arasında hissedilir bir ayrım var, yanlışlıkla tıklama gibi şeyler yaşamadım. Tekerlek biraz sert ama zamanla alışılıyor.

Kablosuz Kullanım & Batarya

Ben bu fareyi genelde kablosuz kullanıyorum. Çok fazla oyun oynayan birisi değilim ondan dolayı ben açıkçası aklıma geldikçe şarja takıyorum, 2 hafta falan beni idare ediyor. Şarj da type‑c, bu bence çok iyi olmuş.

Performans (oyun için yeterli mi?)

Ben profesyonel oyuncu değilim ama gecikme yapmaması benim için önemli. 2.4 GHz bağlantı sayesinde kablolu kadar tepkisel çalışıyor, FPS oyunlarda nişan kaçırma falan yaşamadım. Bazı kişiler gecikme olduğunu söylemiş ama ben abartı bir gecikmeyle karşılaşmadım. DPI tuşları üstte, bastıkça seviyeyi değiştiriyor.

Genel Değerlendirme

Rampage Nova M4 beyaz, hem göze hitap eden hem de işlevsel bir fare olmuş. Özellikle beyaz masaüstü kuranlar için iyi bir parça. Fiyatına göre oldukça dengeli bir ürün. Aşırı profesyonel beklentileriniz yoksa sizi üzmez. Hem kablosuz hem kablolu kullanılması da büyük avantaj. Şarjı uzun gidiyor, tasarımı sade, oyunlarda iş yapıyor. RGB'si de tam kararında. Beyaz olduğu için temizlik konusunda biraz titiz olmanız gerekiyor, 1 yıllık kullanım sonunda Rampage logosunda biraz silinme ve tekerlekte sararmayla karşılaştım. Onun haricinde farede yaşadığım herhangi bir problem yok.

Rampage Nova M4 ile alakalı sorusu olan varsa, yazın. Merak ettiklerinizi cevaplayabilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…