Rampage PSU Alınır Mı?

Yanlis hatirlamiyorsam Corsair’in PSU’larindan birinde kronik sorun vardi. Daha sonra sorunu ortadan kaldirip tekrar ayni PSU’yu uretip satmislardi. Sahsen PSU olarak Corsair tercih etmem. Seasonic, Cooler Master, High Power markalarindan birini tercih ederim.

VS serisi evet. Eskiden vardı bu sorun. 2018 yılında bu modeli yenilediler. Şu an gördüğünüz vs serileri yenilenmiş ve sorunlarından arındırılmış.

Aslında olaya şöyle bakmak lazım: Bosch'ta buzdolabı üretiyor, Siemens'te üretiyor, Grundig'te aynı duruma dahil. Burada her markada üretecek yeterliliğe sahipmiş ki üretmiş ama parça kalitesi, uzun ömürlü olması, yaygınlık, tüketici güveni gibi konularda hangisi önde gelir? Elektronik bir cihaz alırken F/P'ın yanında bu gibi etmenlerin de payı yüksektir. Yoksa "Ben yıllardır Rampage kullanıyorum." Diyen kullanıcılarda vardır ancak bu Rampage'i diğer markalar ile birebir aynı seviyeye getirmez.

Ben Rampage ve Zalman arasında kalan birine Rampage daha iyidir gibisinden bir şey demedim. Rampage bütçesi düşük ve F/P arayan birinin tercih edebiliceği bir marka. Kendim kullandığım gibi arkadaşım eski modellerinden birini 3 senedir kullanıyor en ufak bir sorunu yok. Burada demek istediğim her marka sorun çıkarma potansiyeline sahip.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Rampage ve Zalman arasında kalan birine Rampage daha iyidir gibisinden bir şey demedim. Rampage bütçesi düşük ve F/P arayan birinin tercih edebiliceği bir marka. Kendim kullandığım gibi arkadaşım eski modellerinden birini 3 senedir kullanıyor en ufak bir sorunu yok. Burada demek istediğim her marka sorun çıkarma potansiyeline sahip.

Ben size X, Y, Z önerdiniz demedim ve tabii ki her marka sorun çıkarma potansiyeline sahip. Ancak o ince fiyat farkları, genel anlamda yaygın kullanım gibi durumlar tercihi doğru yapma noktasında değerlidir.

Ben Rampage ve Zalman arasında kalan birine Rampage daha iyidir gibisinden bişey demedim. Rampage bütçesi düşük ve f/p arayan birinin tercih edebiliceği bir marka. Kendim kullandığım gibi arkadaşım eski modellerinden birini 3 senedir kullanıyor en ufak bir sorunu yok. Burada demek istediğim her marka sorun çıkarma potansiyeline sahip.
Rampage bir marka değil, etiket.

Bu markanın TR’de Segment Bilgisayar tarafından üretildiğini varsayarsak fiyatının diğer ürünlere göre düşük olması normaldir. Hatta son kullanıcı yani bizlerin işine gelir.
Yerli uretimi destekliyorsaniz Vestel telefonlardan kullanin efendim. Yerli uretim olan her seyi kullanip memnun kalmayan kitledenim. Turkler cok nadir seyleri asiri guzel uretebiliyor. Genellikle bunlar atak ve savunma sanayisinde kullaniliyor. Ayrica yerli uretim neden yabanci uretim ile ayni fiyata satiliyor? Daha ucuz olmasi gerekmiyor muydu?

Ön yargı zannettiğiniz şeyi yıkmak için önce bilgilenmek gerekiyor.
80+ dediğimiz sertifika, bir gönüllü sertifika programı ve 2004'ten beri ecos consulting isimli Yunanistan menşeili bir firma tarafından veriliyor. Dolayısıyla bir ürün için kalitesiz parçalarla ben 80 Plus PSU ürettim deyip, parasını öder sertifikayı alırsınız.
80 Plus demek içindeki malzemelerin parçaların kaliteli olduğu demek değil. 80 Plus enerji verimliliği demek. Kötü parçalarla da enerji verimliliğini yakalarsınız. Ne kadar dayanır?
Sonra PSU'lar sorunlu çıksa da 80 Plus sertifikası gönüllü bir oluşum tarafından veriliyor, dolayısıyla bir yaptırımı yok.
O yüzden gerçekten kaliteli malzeme kullandığı bilinen markaları ve o güvenilir markaların 80 Plus olanlarını tercih edin diyor herkes.
Umarım nettir her şey. @Ali-Yıldırım

80Plus sertifikası gönüllü bir oluşum tarafından verilmez. Aksine bu sertifika için bütün firmalar para ödüyor. Aksi takdirde herkes alıp basabilir o sertifikayı ama öyle bir durum yok çünkü kurum kendi sitesinde yayınlıyor. Ve Rampage PSU’larda gördüğün gibi sitede mevcut. Bir PSU’nun kötü bileşenlere sahip olup %80 verimli olması imkansız çünkü Cooler Master’ın eski modellerinden birinde (600W) 12V kanalına 456W veren bir PSU’ya sahiptim. Cooler Master kaliteli bir marka bileşenleri de öyle ama gördüğün gibi burada sözünü ettiği 600W’ın sadece 456’sını veriyor. Yani bileşeni kötü olan PSU verimli olamaz.

Yerli uretimi destekliyorsaniz Vestel telefonlardan kullanin efendim. Yerli uretim olan her seyi kullanip memnun kalmayan kitledenim. Türk'ler cok nadir seyleri asiri guzel uretebiliyor. Genellikle bunlar atak ve savunma sanayisinde kullaniliyor. Ayrica yerli uretim neden yabanci uretim ile ayni fiyata satiliyor? Daha ucuz olmasi gerekmiyor muydu?

Rekabet? Bunu yabancı firmalar da kendi arasında yapıyor?

vs serisi evet. Eskiden vardı bu sorun. 2018 yılında bu modeli yenilediler. Şu an gördüğünüz vs serileri yenilenmiş ve sorunlarından arındırılmış.

2019’da almıştım. O konuyu biliyorum.

80Plus sertifikası gönüllü bir oluşum tarafından verilmez. Aksine bu sertifika için bütün firmalar para ödüyor. Aksi takdirde herkes alıp basabilir o sertifikayı ama öyle bir durum yok çünkü kurum kendi sitesinde yayınlıyor. Ve Rampage PSU’larda gördüğün gibi sitede mevcut. Bir PSU’nun kötü bileşenlere sahip olup %80 verimli olması imkansız çünkü Cooler Master’ın eski modellerinden birinde (600W) 12V kanalına 456W veren bir PSU’ya sahiptim. Cooler Master kaliteli bir marka bileşenleri de öyle ama gördüğün gibi burada sözünü ettiği 600W’ın sadece 456’sını veriyor. Yani bileşeni kötü olan PSU verimli olamaz.

Rekabet? Bunu yabancı firmalar da kendi arasında yapıyor?

Biraz ingilizcen varsa araştır. Ondan sonra yaz buraya. Ecos consulting isimli uluslararası firmanın gönüllü bir faaliyeti ile 2004'te başlamış. Para karşılığı sertifikalandırılan bir şey. Ahkam kesmeden önce gir Google'a 80 Plus şartnamesinin neyi kapsadığını öğren.
Bileşeni kötü olan PSU gayet de verimli olur. Dayanıklılığı farklıdır. Boşuna Seasonic 10 yıl garanti vermiyor ürünlerine.

Kalitesiz bir PSU'ya yatırım yapmak F/P olarak görülmemelidir. Kaliteli bir PSU'ya vereceğin para farkı kısa zaman içinde illa ki senden çıkar.

Biraz ingilizcen varsa araştır. Ondan sonra yaz buraya. Ecos consulting isimli uluslararası firmanın gönüllü bir faaliyeti ile 2004'te başlamış. Ve para karşılığı sertifikalandırılan bir şey. Ahkam kesmeden önce gir google'a 80 plus şartnamesinin neyi kapsadığını öğren.
Bileşeni kötü olan psu gayet de verimli olur. Dayanıklılığı farklıdır. Boşuna Seasonic 10 yıl garanti vermiyor ürünlerine.
Örnek olarak Seasonic vermişsin biraz araştır dostum kaç kişinin Seasonic marka PSU’su Coil Whine ve yanma problemi yaşamış.
Yerli uretimi destekliyorsaniz Vestel telefonlardan kullanin efendim. Yerli uretim olan her seyi kullanip memnun kalmayan kitledenim. Turkler cok nadir seyleri asiri guzel uretebiliyor. Genellikle bunlar atak ve savunma sanayisinde kullaniliyor. Ayrica yerli uretim neden yabanci uretim ile ayni fiyata satiliyor? Daha ucuz olmasi gerekmiyor muydu?
Burda 295 TL...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı