Rampage Trapper USB 3.0 bağlantıları nasıl yapılır?

VSM

Megapat
Daha fazla  
Başlıktaki olay normal. Anakartınızdaki M.2 yuvası sadece SATA M.2 SSD (sizin tabirinizle çift çentik) destekliyor.

Şöyle, tek çentik olan yere çift çentik (B Key + M Key) SSD de girecektir. Sadece SATA M.2 desteklemesine rağmen neden NVMe SSD formunda (sadece M Key, tek çentik) port yapıyorlar ben de bilmiyorum. Uğraşmamak içindir.

Bunu söylerken herhangi bir açıklama yaptılar mı? Yanlış çünkü. Anakart üreticisinin sitesindeki bilgilere göre desteklemeli.

Bu SATA M.2 SSD. B Key + M Key, yani çift çentikli, yani anakartınızın desteklediği. Çalışacaktır.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.🤗

Hocam bir şey daha soracağım, anakartta USB 3.0 için bir giriş var fakat kasada 2 çıkış var. Kasadaki USB 3.0'ın ikisini de kullanmak için kullanmak için nasıl bir bağlantı yapmam lazım anakartta?

Yani hangi kablo birbirine takmam lazım 2 tane USB 3.0 çalışması için?

@Bora Dere

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarttaki USB 3.0 bağlantısı 2 tane USB 3.0 portuna destek verebiliyor, şuradaki cümleden bunu anlıyorum ben:

2022-07-27 09_35_45-GA-H110-D3A (Rev. 1.0) _ Motherboards - GIGABYTE.png

Bildiğim kadarıyla çoğu anakart ve kasada böyle oluyor zaten. Ön paneldeki USB portlarının bağlantısını kontrol edin, muhtemelen ikisi de tek kabloyla bağlanıyordur. Kasa elinizde değilse modelini yazın ben bulmaya çalışayım.

Anakarttaki USB 3.0 bağlantısı 2 tane USB 3.0 portuna destek verebiliyor, şuradaki cümleden bunu anlıyorum ben:

Eki Görüntüle 1465189

Bildiğim kadarıyla çoğu anakart ve kasada böyle oluyor zaten. Ön paneldeki USB portlarının bağlantısını kontrol edin, muhtemelen ikisi de tek kabloyla bağlanıyordur. Kasa elinizde değilse modelini yazın ben bulmaya çalışayım.

Görselle falan belirtmemişler ama "1 Adet USB 3.0" demeleri bana olayın dediğim gibi olduğunu, iki portun tek kabloya bağlı olduğunu düşündürüyor.

Ön panele bağlı olup da kasanın içinde sarkan kablolar var. Bunlar:
  • HD Audio bağlantısı.
  • Reset switch, HDD LED gibi minik kablolar.
  • 1 adet USB 3.0 kablosu.
  • 2 adet USB 2.0 kablosu.

USB 3.0 kablosu şuna benzer:

TeoriV2-108577-1_largea.jpg

Bunun anakartta bağlanacağı yer de 20 pinlik yerleşkede 19 pinlidir (bir pini boştur).

180199i5957A4809DF2A504.jpg

O boş pinle attığım görseldeki kablonun sol üstünde kalan deliksiz kısım denk gelecek şekilde bağlayacaksınız. Tırnaklar da var zaten üstünde, yanlış bağlamanız imkansız.

Birini taktım zaten.
Kasa çıkışı iki adet.
Anakart girişi bir adet.

Demek istediğim USB 3.0 kablosunu kasadaki başka bir kablo ile birleştirip mi acaba güç vereceğiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu yanlış o zaman dediğinize göre, değil mi? 2 USB 3.0 portu için 2 ayrı anakart bağlantısı var. Öyleyse şöyle bir şeye ihtiyacınız var:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı