Ransomware içeren Windows 10 güncellemesi haberi yalan mı?

Hacım haberde de gördüğün gibi e postanıza windows güncellemesi yapın diye bir posta geliyor yazıyor ve zaten windows kimseye mail yoluyla (insider güncellemeleri hariç) güncelleme yollamıyor. Nasıl telefonunuzda virüs var diye açılan sayfayı kapatıyorsan onu da kapatıp geçeceksin. Haber başlığı biraz clickbait yapılmış.

Merhaba, ben internette gezinirken şu haber karşıma geldi: Fidye Yazılımı İçeren Bu Windows 10 Güncellemesini Asla İndirmeyin
Bu haber beni korkutmaya başladı. Bu haber doğru mu, yalan mı? Bu arada ne yapmalıyım? @Recep Baltaş
Windows 10 sürümüm: 1809
Size mail yoluyla yada harici program aracılığı ile ulaşıyorlar. Güncellemelerinizi Windows Güncelleme Yardımcısı yada Windows Update ile yaptığınız taktirde herhangi bir virüs bulaştırmazsınız.

Yazıyı okudunuz mu? Bunlar gerçek güncelleme değil. Gelen e-postalar sahte zaten. Ben şuana kadar güncelleme konusunda hic Microsoft'tan mail almadım. Bence atmıyorlardır zaten. Sizde her gelen e-postaya kanıp linklere tıklamayın.

Adsız 1, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı