Rap müzik hangi kitleye hitap ediyor?

kalsiyumcanavari

Hectopat
Daha fazla  
Rap dinleyen birisyim ama rap kime hitap ediyor, neden yanlış anlıyoruz?
Rap kime eşit? Hangisi dinlenmeli? Her rapçinin bir kitlesi var ama kim dinlenmeli?
Burada her konudan rapler var her rapçi genelde kendi sevdiği konuda rap yapar, sizce hangi konu takip edilmeli?

Rap=Aşk adamları
Rap=İsyan
Rap=Popüler kültür
Rap=Diss
Rap=Küfür
Rap=Gündem

Ben genelde popüler kültüre hitap edeni dinlerim ama çok başarlı bulmuyorum. Norm Ender - Mekanın Sahibi'nden sonra popüler kültürün bana göre olmadığını anladım.

Konu dışı güzelse tarza ve kişiye çok takılmam.

Son düzenleme:
Müzik evrensel bir kavram. Müziği kitleleştirmeye çalışmak insanları sınıflara ayırmak gibi, insanları ayrıştırmaktan farkı yok. Her insan hoşuna gideni dinler, hoşuna gitmeyeni geçer. Bir şarkıcının sadece tek bir şarkısını dinleyip diğerlerini asla dinlemeyen insanlarda var. Bir müzik türünü hiç dinlemediği halde, o anki ruh haline göre bu aslında güzelmiş diyende var. Hatta bir şarkıyı basit bir kulaklıktan dinlediğinde beğenmeyip bir süre sonra stüdyo kalitesindeki monitörlerden duyup hayran kalan da var. Yarın biri çıkacak ve diyecek ki ben böyle böyle müzik yapıyorum. Bir anda yeni bir tür çıkartacak ortaya. Baktığın zaman bir tarafından uyduma bir şey yani. İşin özü müziği kendi içerisinde 365 parçaya bölmeye uğraşmasın kimse. Hoşuna gideni dinlesin, hoşuna gitmeyeni geçsin.

Müzik evrensel bir kavram. Müziği kitleleştirmeye çalışmak insanları sınıflara ayırmak gibi, insanları ayrıştırmaktan farkı yok. Her insan hoşuna gideni dinler, hoşuna gitmeyeni geçer. Bir şarkıcının sadece tek bir şarkısını dinleyip diğerlerini asla dinlemeyen insanlarda var. Bir müzik türünü hiç dinlemediği halde, o anki ruh haline göre bu aslında güzelmiş diyende var. Hatta bir şarkıyı basit bir kulaklıktan dinlediğinde beğenmeyip bir süre sonra stüdyo kalitesindeki monitörlerden duyup hayran kalan da var. Yarın biri çıkacak ve diyecek ki ben böyle böyle müzik yapıyorum. Bir anda yeni bir tür çıkartacak ortaya. Baktığın zaman bir tarafından uyduma bir şey yani. İşin özü müziği kendi içerisinde 365 parçaya bölmeye uğraşmasın kimse. Hoşuna gideni dinlesin, hoşuna gitmeyeni geçsin.

Sagopa ve herhangi bir rapçi aynısı olabilir diyorsunuz? Herşeyin iyisi ve kötüsü vardır. Bu sanat olsada. Telefon veya araba örneği vermeme gerek yok sanırım.

Günümüz Türkiye'sinde drill adı altında yapılan rapler fiyasko, başka da bir şey söyleyemem.

Eski rap kültürü daha iyiydi bence. Rapin kimlere hitap ettiği önemli değil, kimde ne uyandırdığı önemli.

Diss olarak baktığımda şuan hiç kimseden ses yok. Diss küfür değildir. Şuan iyi bir diss'te yok.
Sagopa Kajmer: Tahmin et bakalım kaç çürük yumurta var sepette. Fuata attığı diss şimdiki rap yanından geçmez bana göre.

Diss olarak baktığımda şu an hiç kimseden ses yok. Diss küfür değildir. Şu an iyi bir Diss'te yok.
Sagopa Kajmer: Tahmin et bakalım kaç çürük yumurta var sepette. Fuata attığı diss şimdiki Rap'in yanından geçmez bana göre.

Gelir ama ana bacı katarak gelir. Bizim drill rapçiler(!) marka katarak, bağırarak rap yaptığından dolayı adamakıllı bir icraatleri yok. Marka, küfür ve bağırma ile ilgili bir diss olabilir.

Bu drill yandan yemişleri hariç Norm, Contra vs. diss atabilir belli olmaz.

Sürekli eskiyi öven tipler şimdi üşüşür buraya. Bundan 10 sene sonra da şu anki kültürü öven insanlar üşüşecek. Sizin zamanınızda güzel olan şeyler o zamanda kaldı dostlar artık ileriye bakmak lazım. Şuan ülkemizde neye talep varsa o tarz müzikler piyasaya sürülüyor, kimse gidip mamını mamını mamını maykrofon şov dinleyip bunu story atmadığı için Çakal gibi Uzi gibi adamlar trend oluyor.
Aynısı Avrupa ve Amerika'da da aynı. Mumble rapçileri rengarenk zenciler ve Old School rap zamanını övenler. Her yerde aynı.

Sorunun cevabına gelecek olursak her kitleye hitap eder kişiden kişiye değişir sadece.
Burada herkes drill yapanlara bağırıp çağıranlara sallamış fakat kimse gidip adam akıllı gündem üzerine rap yapıp hatta muhalefet bile olan rapçileri (en büyük örneği Şanışer) görmeyip piyasada sadece uzi ve çakal varmış gibi hareket etmeleri trajikomik bir durum.

Piyasada sadece uzi ve çakal varmış gibi hareket etmeleri trajikomik bir durum.

Rap ve drilli bizim ülkedekilerin sadece Uzi, Çakal, Batuflex, LvbelC5 gibi tiplerden dolayı zannettiği için olmasın :D

Şahsen ben bu saydıklarımı dinlerim ama şunu net bir şekilde söyleyeyim:
Günümüzde dinlediğimiz şu Çakal falan gerçek rap değil arkadaşlar. Eski rapi övüyorsunuz diyorsunuz, e tabii öveceğiz. Eski rapler bunlarla kıyaslanabilir mi, hayır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı