Rap müzik hangi kitleye hitap ediyor?

Bu konuda anladım ki bir çok insan Rap'in ne olduğunu unutmuş yada hiç bilmiyor.

Rap: Sadece müzik değildir.

İlham perilerim yorgun ellerim
Ve miskin armağan düşüncemin yanında bir emanetim bu bedene (zor)
Yıllarım bi' yetki verdi etki tepki oldum (oldum)
Kendimin hudutlarında bir çiçektim mordum onca tarla doldum (doldum)
Bir şafaktım askerin duvarda yırttığı
Bi' takvim yaprağında geri kalan umut rakamlar oldum (oldum)
İstediğim yerdeyim bir iki dak'ka verin bu adama konuşamaz dilim tutuldu

Rap artık eğlenceli bir müzik türü olarak biliniyor. Sözler önemsiz olmuş.

😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Bu konuda anladım ki bir çok insan Rap'in ne olduğunu unutmuş yada hiç bilmiyor.

Rap: Sadece müzik değildir.

İlham perilerim yorgun ellerim
Ve miskin armağan düşüncemin yanında bir emanetim bu bedene (zor)
Yıllarım bi' yetki verdi etki tepki oldum (oldum)
Kendimin hudutlarında bir çiçektim mordum onca tarla doldum (doldum)
Bir şafaktım askerin duvarda yırttığı
Bi' takvim yaprağında geri kalan umut rakamlar oldum (oldum)
İstediğim yerdeyim bir iki dak'ka verin bu adama konuşamaz dilim tutuldu

Rap artık eğlenceli bir müzik türü olarak biliniyor. Sözler önemsiz olmuş.

😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
Bana göre bu Sagopa'nın sözleri de anlamsız ki.

Bana göre bu Sagopa'nın sözleri de anlamsız ki.

Dinlemen gerekiyor. Çok derin anlamları var. Bir birimize bağlılığı anlatıyor. Eski zamanı anlatıyor. İnsan olmayı ve güzel günleri anlatıyor.
Rolex gibi değersiz bir şeyden bahsetmiyor manevi değerlerden bahsediyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Rap müzik türlere ayrılıyor fakat Çakal ve Uzi'ye saygı duyup dinleyen mümkünse kendine saklasın sevgisini. Assetto Corsa oynarken arkada oynatma listesinde çalınca değiştirmiyorum fakat ciddi ciddi dinleyenler var bu adamları. Yaş kitlesinin de %75'i 15 yaş civarı. Kalan %25 ise elinde bira ile hikaye atan kitle. Eskiyi övüp durmak gibi olmasın ama şu anki Rap şarkıların çoğu kendini tekrar eden aynı beatin üstüne farklı sözler yazılıp duran anlamsız müzikler. Eski şarkıların çoğunun özelliğinin buradan geldiğini düşünüyorum. Çoğu eski şarkıda farklı bir ritim ve anlam var. Ama şu anki ne pop ne rap şarkıların neredeyse hiçbirinde bu yok. Hepsi birbirinin aynısı, sadece söyleyen değişiyor.

Rolex'in olsun olmasın demiyorum ama bundan bahsetmen farklı bir boyut benim düşüncem.
Ne zaman manevi değerler paradan daha değerli görülecek bilmiyorum. Herkes kendini kaybetmiş gibi.

Dinlemen gerekiyor. Çok derin anlamları var. Bir birimize bağlılığı anlatıyor. Eski zamanı anlatıyor. İnsan olmayı ve güzel günleri anlatıyor.
Rolex gibi değersiz bir şeyden bahsetmiyor manevi değerlerden bahsediyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam rahat olun çocukluğumdan beri 200 den fazla konsere gittim bunun içerisinde ceza da var sagopa da var Tepki de var istanbul trip de var Metallica'da var yani uzun lafın kısası sagopayı bildim bileli sevemedim. Sevmeye nereden başladın dersen müslüman olmadığını açıklayıp daha önce de sırf dinlenmesi artması için müslümanmış gibi davrandığını itiraf ettikten sonra sümeyyeleri üzmesi beni kendine çekti :D

Hocam rahat olun çocukluğumdan beri 200 den fazla konsere gittim bunun içerisinde ceza da var sagopa da var Tepki de var istanbul trip de var Metallica'da var yani uzun lafın kısası sagopayı bildim bileli sevemedim. Sevmeye nereden başladın dersen müslüman olmadığını açıklayıp daha önce de sırf dinlenmesi artması için müslümanmış gibi davrandığını itiraf ettikten sonra sümeyyeleri üzmesi beni kendine çekti :D

İnsanların dinine bakarak yaşasam hiç kimseyi dinlemem ve hiç bir şey yapmamam gerekiyor. Bu şekilde yaşama tarzınız yanlış. Sırf müslüman diye ayrımcılık yapamazsınız yada sırf a takımını tutuyor diye ayıramazsınız kimseyi herkesin kendi tercihi. Buradaki olay farklı siz farklı gidiyorsunuz. Rap ölüyor gözümde. Dinleyebilecek kimse kalmadı bana göre.

Rap dinleyen birisyim ama rap kime hitap ediyor, neden yanlış anlıyoruz?
Rap kime eşit? Hangisi dinlenmeli? Her rapçinin bir kitlesi var ama kim dinlenmeli?
Burada her konudan rapler var her rapçi genelde kendi sevdiği konuda rap yapar, sizce hangi konu takip edilmeli?

Rap=Aşk adamları
Rap=İsyan
Rap=Popüler kültür
Rap=Diss
Rap=Küfür
Rap=Gündem

Ben genelde popüler kültüre hitap edeni dinlerim ama çok başarlı bulmuyorum. Norm Ender - Mekanın Sahibi'nden sonra popüler kültürün bana göre olmadığını anladım.

Konu dışı güzelse tarza ve kişiye çok takılmam.
X müziği Kime hitap ediyor? Hangisi dinlenmeli? gibi sorular çok saçma ne seviyorsan ne kulağına hoş geliyorsa onu dinlersin. "Neden yanlış anlasiliyoruz?" Sorusu na düşüncem ise türkiyede rap dinleyen çok insan var bir okadarda belki daha fazla sevmeyen var, en çok dinlenen türler birbirleriyle çatışıyor bence. Ben rap dinlemem Türkçe hiç birşey dinlemiyorum hoşuma gitmiyor. Sadece dubstep ve edm dinliyorum. Toplum içinde müzik dinlerken kulaklığımı cikarsam muhtemelen bütün herkes bana tuhaf tuhaf bakar. Herkes bu şekilde davranırsa insanlar birbirini yanlış anlamaz. Sinifta bir bakıyorum akıllı tahtadan kendi sevdiği müziği açanlar var. Banane senin dinlediğin müzikten herkes sevmek zorundamı sesi aciyorsun. Sonra savaş başlıyor biri kalkıyor x türünü açıyor diğeri kalkıp y müziğini aciyor boş boş seyler. Bu şekilde olunca çöp kitle olarak görüyorum o türü dinleyeni. Kısaca herkes kulaklik takip zevkini yaşasın veya kimseyi rahatsız etmeden dinlesin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı