Rap müzik hangi kitleye hitap ediyor?

Sadece rap dinlemek popüler kültür değil, popüler kültür olan rap aslında; hip hop, rap, trap karışımı.

Güzel dostum nasıl Metal veya Rock'ın dalları varsa Rapin de dalları vardır bunlar da yeni dallar oluşturup veya mevcut dallar üzerinden ilerleyen insanlar. Sen oldschool rap ve 2000'leri seviyorsan lafım yok fakat eskiyle yeniyi kıyaslamaktan artık vaz geçseniz mi hani?

Doğru söylüyorsun gördüğün en iyisi bu.

Ben eski ile günümüzdekilerin kıyaslanamaz durumda olduğunu belirttim zaten. Rap türlerinden falan anlamam, Çakalın da rap yaptığına inanan varsa tartışırım.

O işi sadece Şanışer yapmıyor mu zaten? Yani Şanışer'in olayı o değil mi? Adam güzel bağırıyor onun dışında gerisi lyric.

Ben tepede, gökyüzü benim tepemde
Bir ayağım çukurda, kalbim hafiyden zikirde
Teknik denen keklik hedefte
Tahmin et bakalım kaç çürük yumurtam var sepette
Bana şeytan dansı yaparlar, ne cüretle?
Satılmışsın ücretle
Sana bir şarkı yazdı Sago nefretle
Kaynaş bıdık ifritle
Öyle ya boku ararsan bulursun kenefte
Onları kınarım esefle
Pasa pas verme artist, şutunu görelim, haydi topa tekme
Adıma dilin dönmüyorsa bana kısaca Kaf Kef de

O işi sadece Şanışer yapmıyor mu zaten? Yani Şanışer'in olayı o değil mi? Adam güzel bağırıyor onun dışında gerisi lyric.
Nasıl sadece şanışer yapıyor? Bir ton rapçi içeri girdi hükümete salladığı için mahkemelik oldu. Tabi bunları görmezden gelip ot içmeyi övdüğü için içeri giren adamları #beleş diye trned oluşturmayı çok sever bizim milletimiz.

Hükümete salladığı için ot kullanmayı övüyor ayağına içeri alıyorlar. Sonra halkın baskısından dolayı gelen bir tepki ile bırakıyorlar bazen.

Örnek vermek gerekirse, ülkemizde en çok tarzından dolayı ön yargıyla bakılan rapçilerden biri de Khontkar mesela. Adamla ben 1 kere sohbet etme şansı yakaladım ve onun dışında twitch yayınlarında sohbetlerine katıldım adam piyasadaki çoğu rapçiden daha kültürlü, elit ve bilgi birikimi olan birisi. Fakat işte problem şu yaptığı müzik tarzı ona uymuyor diye yerden yere vurdular adamı. Ben de aynı şekilde bir türlü sevemedim ama adamın arka planda sanatçı ruhu ve bilgisi beni çok etkiledi.

Renkler ve zevkler tartışılmaz, ona lafımız yok. Benim bahsettiğim olay bizim ülkemizdeki drill anlayışı şu Çakal yüzünden vs. başka şekilde anlandı ve drilli sadece bağırmak olarak biliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…