Rap müzik hangi kitleye hitap ediyor?

Rap dinleyen birisyim ama rap kime hitap ediyor, neden yanlış anlıyoruz?
Rap kime eşit? Hangisi dinlenmeli? Her rapçinin bir kitlesi var ama kim dinlenmeli?
Burada her konudan rapler var her rapçi genelde kendi sevdiği konuda rap yapar, sizce hangi konu takip edilmeli?

Rap = aşk adamları.
Rap = isyan.
Rap = popüler kültür.
Rap = diss.
Rap = küfür.
Rap = gündem.

Ben genelde popüler kültüre hitap edeni dinlerim ama çok başarlı bulmuyorum. Norm ender - mekanın Sahibi'nden sonra popüler kültürün bana göre olmadığını anladım.

Konu dışı güzelse tarza ve kişiye çok takılmam.

Sadece rap dinlemek popüler kültür değil, popüler kültür olan rap aslında; hip hop, rap, trap karışımı.

Rap ve drilli bizim ülkedekilerin sadece Uzi, Çakal, Batuflex, LvbelC5 gibi tiplerden dolayı zannettiği için olmasın :D

Şahsen ben bu saydıklarımı dinlerim ama şunu net bir şekilde söyleyeyim:
Günümüzde dinlediğimiz şu Çakal falan gerçek rap değil arkadaşlar. Eski rapi övüyorsunuz diyorsunuz, e tabii öveceğiz. Eski rapler bunlarla kıyaslanabilir mi, hayır.
Güzel dostum nasıl Metal veya Rock'ın dalları varsa Rapin de dalları vardır bunlar da yeni dallar oluşturup veya mevcut dallar üzerinden ilerleyen insanlar. Sen oldschool rap ve 2000'leri seviyorsan lafım yok fakat eskiyle yeniyi kıyaslamaktan artık vaz geçseniz mi hani?

Sürekli eskiyi öven tipler şimdi üşüşür buraya. Bundan 10 sene sonra da şu anki kültürü öven insanlar üşüşecek. Sizin zamanınızda güzel olan şeyler o zamanda kaldı dostlar artık ileriye bakmak lazım. Şuan ülkemizde neye talep varsa o tarz müzikler piyasaya sürülüyor, kimse gidip mamını mamını mamını maykrofon şov dinleyip bunu story atmadığı için Çakal gibi Uzi gibi adamlar trend oluyor.
Aynısı Avrupa ve Amerika'da da aynı. Mumble rapçileri rengarenk zenciler ve Old School rap zamanını övenler. Her yerde aynı.

Sorunun cevabına gelecek olursak her kitleye hitap eder kişiden kişiye değişir sadece.
Burada herkes drill yapanlara bağırıp çağıranlara sallamış fakat kimse gidip adam akıllı gündem üzerine rap yapıp hatta muhalefet bile olan rapçileri (en büyük örneği Şanışer) görmeyip piyasada sadece uzi ve çakal varmış gibi hareket etmeleri trajikomik bir durum.

Doğru söylüyorsun gördüğün en iyisi bu.

Güzel dostum nasıl Metal veya Rock'ın dalları varsa Rapin de dalları vardır bunlar da yeni dallar oluşturup veya mevcut dallar üzerinden ilerleyen insanlar. Sen oldschool rap ve 2000'leri seviyorsan lafım yok fakat eskiyle yeniyi kıyaslamaktan artık vaz geçseniz mi hani?

Ben eski ile günümüzdekilerin kıyaslanamaz durumda olduğunu belirttim zaten. Rap türlerinden falan anlamam, Çakalın da rap yaptığına inanan varsa tartışırım.

Sürekli eskiyi öven tipler şimdi üşüşür buraya. Bundan 10 sene sonra da şu anki kültürü öven insanlar üşüşecek. Sizin zamanınızda güzel olan şeyler o zamanda kaldı dostlar artık ileriye bakmak lazım. Şu an ülkemizde neye talep varsa o tarz müzikler piyasaya sürülüyor, kimse gidip mamını mamını mamını maykrofon şov dinleyip bunu story atmadığı için çakal gibi uzi gibi adamlar trend oluyor.
Aynısı Avrupa ve Amerika'da da aynı. Mumble rapçileri rengarenk zenciler ve old school rap zamanını övenler. Her yerde aynı.

Sorunun cevabına gelecek olursak her kitleye hitap eder kişiden kişiye değişir sadece.
Burada herkes drill yapanlara bağırıp çağıranlara sallamış fakat kimse gidip adamakıllı gündem üzerine rap yapıp hatta muhalefet bile olan rapçileri (en büyük örneği Şanışer) görmeyip piyasada sadece uzi ve çakal varmış gibi hareket etmeleri trajikomik bir durum.

O işi sadece Şanışer yapmıyor mu zaten? Yani Şanışer'in olayı o değil mi? Adam güzel bağırıyor onun dışında gerisi lyric.

Ben tepede, gökyüzü benim tepemde
Bir ayağım çukurda, kalbim hafiyden zikirde
Teknik denen keklik hedefte
Tahmin et bakalım kaç çürük yumurtam var sepette
Bana şeytan dansı yaparlar, ne cüretle?
Satılmışsın ücretle
Sana bir şarkı yazdı Sago nefretle
Kaynaş bıdık ifritle
Öyle ya boku ararsan bulursun kenefte
Onları kınarım esefle
Pasa pas verme artist, şutunu görelim, haydi topa tekme
Adıma dilin dönmüyorsa bana kısaca Kaf Kef de

O işi sadece Şanışer yapmıyor mu zaten? Yani Şanışer'in olayı o değil mi? Adam güzel bağırıyor onun dışında gerisi lyric.
Nasıl sadece şanışer yapıyor? Bir ton rapçi içeri girdi hükümete salladığı için mahkemelik oldu. Tabi bunları görmezden gelip ot içmeyi övdüğü için içeri giren adamları #beleş diye trned oluşturmayı çok sever bizim milletimiz.

Nasıl sadece Şanışer yapıyor? Bir ton rapçi içeri girdi hükümete salladığı için mahkemelik oldu. Tabii bunları görmezden gelip ot içmeyi övdüğü için içeri giren adamları #beleş diye trned oluşturmayı çok sever bizim milletimiz.

Hükümete salladığı için ot kullanmayı övüyor ayağına içeri alıyorlar. Sonra halkın baskısından dolayı gelen bir tepki ile bırakıyorlar bazen.

Örnek vermek gerekirse, ülkemizde en çok tarzından dolayı ön yargıyla bakılan rapçilerden biri de Khontkar mesela. Adamla ben 1 kere sohbet etme şansı yakaladım ve onun dışında twitch yayınlarında sohbetlerine katıldım adam piyasadaki çoğu rapçiden daha kültürlü, elit ve bilgi birikimi olan birisi. Fakat işte problem şu yaptığı müzik tarzı ona uymuyor diye yerden yere vurdular adamı. Ben de aynı şekilde bir türlü sevemedim ama adamın arka planda sanatçı ruhu ve bilgisi beni çok etkiledi.

Örnek vermek gerekirse, ülkemizde en çok tarzından dolayı ön yargıyla bakılan rapçilerden biri de Khontkar mesela. Adamla ben 1 kere sohbet etme şansı yakaladım ve onun dışında Twitch yayınlarında sohbetlerine katıldım adam piyasadaki çoğu rapçiden daha kültürlü, elit ve bilgi birikimi olan birisi. Fakat işte problem şu yaptığı müzik tarzı ona uymuyor diye yerden yere vurdular adamı. Ben de aynı şekilde bir türlü sevemedim ama adamın arka planda sanatçı ruhu ve bilgisi beni çok etkiledi.

Renkler ve zevkler tartışılmaz, ona lafımız yok. Benim bahsettiğim olay bizim ülkemizdeki drill anlayışı şu Çakal yüzünden vs. başka şekilde anlandı ve drilli sadece bağırmak olarak biliyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı