Rap yapmaya nereden başlamalıyım?

JokzillaP7

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle neyi yapabiliyorum veya yapamıyorum anlatayım: Kafiye konusunda bir sıkıntım yok ama ben geçmişte hep müzik dersinden kaçtığımdan mıdır bilinmez ritim kalıplarını vs. bilmiyorum. Siz yine de bana en sıfırdan nasıl rap müziğe başlayabilirim? Anlatırsanız çok sevinirim.

Bunun bir başlama yolu yok. Al bir mikrofon bi beatın üstüne söyle zamanla gelişecek. Bugün ismindeki şarkının yapımcısı adam da muhtemelen öyle yaptı çünkü.
Her zaman bir işi eğitimini alarak yapmak kendin keşfederek yapmaktan daha cazip geliyor. Mesela Kardiyak adlı rapçinin eğitimleri var ve mala anlatır gibi anlatıyor ama bazı şeyleri neden yaptığını cidden anlamıyorum.

Ritimleri, ritim tutmayı öğrenin. Kelime dağarcığınızı büyük ölçüde genişletin. Mümkünse beat lerinizi kendiniz oluşturun.

Öncelikle neyi yapabiliyorum veya yapamıyorum anlatayım: Kafiye konusunda bir sıkıntım yok ama ben geçmişte hep müzik dersinden kaçtığımdan mıdır bilinmez ritim kalıplarını vs. bilmiyorum. Siz yine de bana en sıfırdan nasıl rap müziğe başlayabilirim? Anlatırsanız çok sevinirim.

Hocam belki alakasız olacak ama rap rock yapsanız benim fikrimce daha iyi olur daha kaliteli işler yapabilirsiniz. Öte yandan sorunuza gelecek olursak çevrenizde gördüğünüz yanlış veya doğru şeyleri sözlere dökün. Şarkılarda her zaman bir anlam olsun şarkının ne üzerine yazıldığı bilinsin. Kafiye bilgim iyi diyorsunuz bu bağlamda vereceğiniz mesajları iyi düşünülmüş kafiyelerle çok daha vurucu yansıtabilirsiniz. Bu şekilde bence rap'e başlayabilirsiniz sonrası sizden gelecektir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Asi Styla çıkıp Massaka ve Killa Hakan'a sallıyorsa sen de yaparsın dert etme.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Asi styla çıkıp massaka ve Killa Hakan'a sallıyorsa sen de yaparsın dert etme.

Bu adam hala rap yapıyor muydu ya? Arsız Bela'yla mikrofona böğürdüğü "yüzüğü takmış evleniyor" şarkısıyla aklımda kalmışlardı :D

Hocam belki alakasız olacak ama rap rock yapsanız benim fikrimce daha iyi olur daha kaliteli işler yapabilirsiniz. Öte yandan sorunuza gelecek olursak çevrenizde gördüğünüz yanlış veya doğru şeyleri sözlere dökün. Şarkılarda her zaman bir anlam olsun şarkının ne üzerine yazıldığı bilinsin. Kafiye bilgim iyi diyorsunuz bu bağlamda vereceğiniz mesajları iyi düşünülmüş kafiyelerle çok daha vurucu yansıtabilirsiniz. Bu şekilde bence rap'e başlayabilirsiniz sonrası sizden gelecektir.
Emontial Trap hoşuma gitmiyor değil aslında hocam hem Türkiyede (sanki) çok yapan yok gibi

Joker dinlemeyi bırak, kaliteli işler dinleme şu an piyasa da bulunanlar, drill ve çalıntı parçalar ile ayaktalar.
Onlardan yap, sonra reklamını yaptır ve Spotify bot bastır.
Tebrikler, rapçi oldun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı