Rap yapmaya nereden başlamalıyım?

Kalite > popülarite hocam siz işinizi iyi yapın arkanızdan gelen illaki olacaktır. Sadece yayılmanızı kolaylaştıracak bir kuruluş vs bulun sonrası kaliteli olunca gelir.

Evet kaliteli yapmak istiyorum ama benim olmak istediğim rapçi kişi Mirac gibi kendi mixini kendi yapan kendi beatini kendi yapan kendi sözünü kendi yazan biri
"Kaydır pantalonu, cap''i ters tak, rapçi oldun." -Defkhan (Oyunun Kuralı feat. Allame)
Beat yapmayı denemek ile başlayabilirsin. Ben olsam önce beat ile başlardım.
Ben de arkadaşları bunu demeye çalışıyorum iki saattir. Ama beat yapmaya sıfırın sıfırından başlayacağım ondan bana en uygun eğitimi sormak için açtım konuyu

Evet kaliteli yapmak istiyorum ama benim olmak istediğim rapçi kişi mirac gibi kendi mixini kendi yapan kendi beatini kendi yapan kendi sözünü kendi yazan biri.

En iyisi kesinlikle, dediğim gibi benim kendi nacizane tavsiyem bunu rock ile harmanlayıp rap rock yapmanız. Eğer hard ve vurucu beatler yapmak kafanızda varsa çok iyi bir iş çıkarabilirsiniz bence.

En iyisi kesinlikle, dediğim gibi benim kendi nacizane tavsiyem bunu rock ile harmanlayıp rap rock yapmanız. Eğer hard ve vurucu beatler yapmak kafanızda varsa çok iyi bir iş çıkarabilirsiniz bence.
Sonunda ortak bir noktaya vardık hocam 😀. Ama konuyu zaten kafamdaki "beat yapmaya nerden başlamalıyım" veya "ritim bilgim yok ama rap yapmaya başlamak istiyorum" sorusundan açtım sizin bir öneriniz var mı?

Ben de arkadaşları bunu demeye çalışıyorum iki saattir. Ama beat yapmaya sıfırın sıfırından başlayacağım ondan bana en uygun eğitimi sormak için açtım konuyu.
En uygun eğitim kendi kendine öğrenmendir. Youtube'da bir sürü beat yarışmaları var hem de ünlü beatmakerlarla. Ayrıyetten Sagopa bile anlattı nasıl başlanırı ne yapılırı. Dolayısıyla ilk yapman gereken nasıl "nasıl beat yapılır"'ı öğrenmen. Araştırmaya başla. Buradan bir şey çıkmaz sana.
Ha bu arada, iyi bir üretici olmanın ilk kuralı çok iyi bir dinleyici olmak.

Son düzenleme:
Sonunda ortak bir noktaya vardık hocam 😀. Ama konuyu zaten kafamdaki "beat yapmaya nereden başlamalıyım" veya "ritim bilgim yok ama rap yapmaya başlamak istiyorum" sorusundan açtım sizin bir öneriniz var mı?

Bu konu hakkında pek fikrim olduğu söylenemez ben üreticiden çok dinleyici sayılırım :D ama ben böyle bir durumda olsam kaliteli bulduğum beatleri kendime ilham kaynağı edinerek ya da temel alarak stüdyo programlarında beat yapmaya çalışırdım. Zaman geçtikçe kafanızda bir şeyler oturmaya başlayacaktır o zaman özgün beatler ile piyasada adınızı duyurmaya başlayabilirsiniz.

1-Protest yapmak istiyorum dersen gündemle bağlantılı olmalısın,arabesk rap istiyorum dersen (Yener Çevik tarzı) arabesk müzik dinlemelisin.
2-Edebiyat ve iletişim yeteneğin mükemmel olmalı,dilini iyi kullanman lazım,bu yüzden bol bol kitap oku,tekerleme ezberle.
3-Mikrofon alıp kendini böyle ıssız yerlere gidip 2 3 arkadaş çağırıp deneme yapmalısın.
4-Yaşadığın şehirde eğer Rap ile ilgilenen varsa iletişime mutlaka geç,yakınlık kur.Belki o sana stüdyo deneme imkanı verir ve sen de böylece kendini değerlendirmiş olursun.

Enes Alper'in ne eğitimleri var hocam videolar sadece üyelere özel olduğundan göremiyorum da.
Ben de üye değilim zaten. İlk çıktığında videolar herkese açıktı. Ben de birkaç video izlemiştim güzel bilgiler veriyordu. Şimdi üyelere özel yazıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    557 KB · Görüntüleme: 72
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı