Çözüldü Rapid mode için anakart desteği lazım mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Bugün RAID'in ne olduğunu araştırdım ve Samsung Magician'daki Rapid mode aklıma geldi. Anladığım kadarıyla bu kadar büyük hızlara RAM'i kullanarak ulaşıyorlar. Sadece deneme yapmak için açmak istemiştim ama SSD'nin bunu desteklemediğini yazıyor. NVMe SSD olduğu için mi desteklemiyor yoksa anakart ile ilgili mi? Ve son olarak Rapid, SSD'nin sağlığını etkiler mi? Pek bilgi bulamadım bununla ilgili.

1595013859344.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
NVME SSD'ler desteklemiyor. Rapid mod sağlığı etkilemiyor bildiğim kadarıyla. Sürücü gibi düşünebilirsiniz.
Rapid mod sadece yapay testlerde yüksek hızlara ulaşabiliyor. Ağır yazma yapmadığınız sürece açık olmasıyla kapalı olması fark etmez.
Hatta açıkken sorun yaşayan insanları forumlarda görebilirsin. Bu yüzden kapalı kalmasını tavsiye ederim ben. Veri kaybı, Samsung'un bir teknolojisi sayesinde engelleniyormuş sanırım ama yerinizde olsam güvenmem. Zira Crucial Momentum Cache'de buna dair uyarı var.
NVME SSD'ler desteklemiyor. Rapid mod sağlığı etkilemiyor bildiğim kadarıyla. Sürücü gibi düşünebilirsiniz.
Rapid mod sadece yapay testlerde yüksek hızlara ulaşabiliyor. Ağır yazma yapmadığınız sürece açık olmasıyla kapalı olması fark etmez.
Hatta açıkken sorun yaşayan insanları forumlarda görebilirsin. Bu yüzden kapalı kalmasını tavsiye ederim ben. Veri kaybı, Samsung'un bir teknolojisi sayesinde engelleniyormuş sanırım ama yerinizde olsam güvenmem. Zira Crucial Momentum Cache'de buna dair uyarı var.

Son düzenleme:
Çözüm
RAPID mod sadece aşağıdaki SSD'lerde destekleniyor:
  • Samsung SSD 860 PRO
  • Samsung SSD 860 EVO
  • Samsung SSD 860 QVO
  • Samsung SSD 850 PRO
  • Samsung SSD 850 EVO
  • Samsung SSD 850
  • Samsung SSD 840 PRO
  • Samsung SSD 840 EVO
  • Samsung SSD 750 EVO
870 QVO yeni çıktı, muhtemelen onda da destekleniyor.

Bu dökümana bakmanızı öneririm. Samsung'un kendi yayınladığı dökümana göre NVMe Samsung SSD'lerde RAPID mod desteklenmiyor, kullanamazsınız.

Ek olarak, NVMe SSD'lerde zaten o özelliği açmadan RAPID mod hızlarına erişebiliyorsunuz.

RAPID mod sadece aşağıdaki SSD'lerde destekleniyor:
  • Samsung SSD 860 PRO
  • Samsung SSD 860 EVO
  • Samsung SSD 860 QVO
  • Samsung SSD 850 PRO
  • Samsung SSD 850 EVO
  • Samsung SSD 850
  • Samsung SSD 840 PRO
  • Samsung SSD 840 EVO
  • Samsung SSD 750 EVO
870 QVO yeni çıktı, muhtemelen onda da destekleniyor.

Bu dökümana bakmanızı öneririm.

Ek olarak, NVMe SSD'lerde zaten o özelliği açmadan RAPID mod hızlarına erişebiliyorsunuz.
6000 MB gibi devasa rakamları aldıklarını yazmışlar. Bendeki ise 3200 MB okuyor yaklaşık. @Jang Geum'un Danji Yemeği sadece göz boyuyor yani?

Bugün RAID'in ne olduğunu araştırdım ve Samsung Magician'daki Rapid mode aklıma geldi. Anladığım kadarıyla bu kadar büyük hızlara RAM'i kullanarak ulaşıyorlar. Sadece deneme yapmak için açmak istemiştim ama SSD'nin bunu desteklemediğini yazıyor. NVMe SSD olduğu için mi desteklemiyor yoksa anakart ile ilgili mi? Ve son olarak Rapid, SSD'nin sağlığını etkiler mi? Pek bilgi bulamadım bununla ilgili.

Eki Görüntüle 617535
Ben bu özelliği ne zaman açsam testlerde +4000MB hızlar görsem de hissiyat olarak sistem yavaşlıyor. Sistem 2 kat geç açılıyor ve programlar daha ağır çalışıyor. Bir de üstüne boşta bile 7GB civarı RAM kullanımım oldu. O yüzden denemek dışında hiç kullanmadım.

Ek olarak Crucial disk ile Momentum Cache kullandım. Samsung ile farklı ise bilemem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı