Samsung SSD Rapid Mode Kullanılmalı mı ?

Altan Gecer

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Samsung 850 Evo 120GB SSD sahibiyim. Samsung Magician yazılımı üzerinden RAPİD Modu aktif ettim. Yaptığım testlerde sayısal olarak çok fazla bir fark gördüm. RAPID Mod kapalı iken okuma: 500 yazma: 550 civarındaydı. RAPİD Mod aktif iken okuma 9,344 Yazma: 10,082 oldu. Çok uçuk bir fark var.
Birkaç forumda rastladığım bilgilere göre; herhangi bir elektrik kesintisinde veri kaybına yol açabiliyormuş RAM'ler işin içine girdiği için bu doğru mu? RAPİD Mod kullanılmalı mıdır ? Bu sorulara cevap verirseniz çok mutlu olurum :)

Assdsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Rapid mod fiziksel bellekleri tampon bellek olarak kullanır. Okuma yazma hızlarını ciddi şekilde etkiler fakat fiziksel belleklere veri yazılacağı için herhangi bir güç kesintisinde verileriniz buhar olacaktır. Ayrıca işletim sisteminizin çökme ihtimali de var. Kesintisiz güç kaynağınız varsa rapid mod biçilmiş kaftandır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı