RAR dosyasından virüs bulaşır mı?

Odios01

Hectopat
Merhabalar. Bir şey indirmem gerekiyordu. RAR dosyasını indirdim. İçindeki Exe'yi açmadan önce VirusTotal sitesinden tarattım, hiçbir Anti-Virüs programı bulamadı. Sadece RAR dosyasını indirerek, açmadan virüs bulaşabilir mi? Araştırdım, RAR'ın içindeki dosyayı/EXE'yi çalıştırmadan bulaşamaz diyorlar ancak yine de tırstım :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ön izleme sırasında virüs bulaşmaz. Fakat o dosyayı rar'dan çıkartırsanız bulaşabilir. Exe dosyası ise çalıştırmadığınız sürece rar'dan çıkarsanız dahi zarar vermez.

Merhabalar. Bir şey indirmem gerekiyordu. RAR dosyasını indirdim. İçindeki Exe'yi açmadan önce VirusTotal sitesinden tarattım, hiçbir Anti-Virüs programı bulamadı. Sadece RAR dosyasını indirerek, açmadan virüs bulaşabilir mi? Araştırdım, RAR'ın içindeki dosyayı/EXE'yi çalıştırmadan bulaşamaz diyorlar ancak yine de tırstım :D.

Bal gibide bulaşır o exe dosyasının uzantısını .Exe den .PDF, .RAR, .PNG vs vs. yapılabiliyor bir de bir icon koydun mu crypterladın mı gerisini sen düşün.

RAR içerisinde ise bulaşmaz.
Ön izleme sırasında virüs bulaşmaz. Fakat o dosyayı rar'dan çıkartırsanız bulaşabilir. Exe dosyası ise çalıştırmadığınız sürece rar'dan çıkarsanız dahi zarar vermez.
Virüslü rar dosyasını görüntülediğinde bazı virüsler bulaşabilir.
Bal gibide bulaşır o exe dosyasının uzantısını .Exe den .PDF, .RAR, .PNG vs vs. yapılabiliyor bir de bir icon koydun mu gerisini sen düşün.
Peki virustotal sitesi doğru sonuç veriyor mu? En azından bilindik anti-virüsler (Kaspersky, Malwarebytes vs.) virüs yok yazdı.

Peki VirusTotal sitesi doğru sonuç veriyor mu? En azından bilindik Anti-Virüs'ler (Kaspersky, Malwarebytes vs.) Virüs yok yazdı.

Evet doğru sonuç verir veritabanına kaydeder 👍.
Ama her virüs programı her kötü amaçlı yazılımı bulamayabilir o yüzden virüstotal gibi sitelerden taratmak daha faydalı olur çünkü bu virüsleri bulamayan diğer antivirüslere yeni güncellemeyle bulunabilir hale getiriyorlar böyle bir sistem.
Yani O Virüsleri Taratırken Aynı Zamanda Sevap Kazanıyoruz 😄.

VirusTotal orta halli bir antivirüs bazı virüsleri görmeyebilir. Kaspersky ve Malwarebytes temiz gösterdiyse %99 temizdir.

Evet doğru sonuç verir veritabanına kaydeder 👍.
Ama her virüs programı her kötü amaçlı yazılımı bulamayabilir o yüzden VirusTotal gibi sitelerden taratmak daha faydalı olur çünkü bu virüsleri bulamayan diğer antivirüslere yeni güncellemeyle bulunabilir hale getiriyorlar böyle bir sistem.
Yani O Virüsleri Taratırken Aynı Zamanda Sevap Kazanıyoruz 😄.

Yardımlarınız için sağ olun :).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı